Ежедневни катастрофи на столично кръстовище. За това сигнализираха зрители от

...
Ежедневни катастрофи на столично кръстовище. За това сигнализираха зрители от
Коментари Харесай

Заради постоянни катастрофи: Искат зебри и светофар на оживено столично кръстовище

Ежедневни произшествия на столично кръстовище. За това алармираха фенове от кв. „ Манастирски ливади” пред Нова телевизия. Несъобразена скорост и понижена видимост са част от предпоставките за произшествията, настояват хората и упорстват там да бъде подложен светофар. Жители на квартала са подавали десетки сигнали за проблематичното кръстовище на бул. „ Тодор Каблешков” и ул. „ Родопски извор”.
„ По пътното платно съвсем постоянно има паркирани коли, които пречат на видимостта. „ Родопски извор” е една от централните артерии за вход и излаз на квартала, който има доста неприятна инфраструктура. Има и фенове на високите скорости, както и мотористи. А кварталът е обитаем най-вече с младежи с деца. Нашият зов е да се сложат повече пешеходни пътеки и да има по-сериозен надзор. Подаваме сигнали за този проблем от години”, споделя Нели, която от дълго време живее в квартала.

„ Още преди година съм разговарял с сътрудниците от Дирекция „ Анализ на трафика” и към този момент имаме направен план за цялостна смяна на кръстовището. Ще бъдат построени пешеходни пътеки и светофари, с цел да понижим заплахата при излизането от квартала и пресичането”, сподели зам.-кметът на регион „ Витоша” Кънчо Кънев.

Остава планът да бъде координиран с експлоатационните сдружения. Според Кънев той ще се осъществя до 6-7 седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР