Едвин ван дер Сар напусна поста си на генерален директор

...
Едвин ван дер Сар напусна поста си на генерален директор
Коментари Харесай

Ван дер Сар вече не е генерален директор на Аякс

Едвин ван дер Сар напусна поста си на общоприет шеф на Аякс. Причината – разочароващото трето място във.

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед, Аякс и националния тим на Нидерландия, е член на Борда на амстердамския гранд от края на 2012 година и общоприет шеф от 2016-а. Негововият контракт беше доникъде на 2025 година.

„ След близо 11 години в борда аз съм отпаднал “, съобщи Ван дер Сар. „ Не се усещам добре да взимам неизбежни решения за бъдещето на този прекрасен клуб. Заради това идва и решението ми да спра в този момент “, написа той. Негов правоприемник не е определен. От клуба оповестиха, че Надзорният съвет ще помоли Ван дер Сар.

„ Искаме Едвин да остане, само че той направи решението си. Трябва да го уважим “, сподели президентът на Надзорния съвет Пиер Еринга. „ Последният сезон не отразява целия интервал, в който той беше в Аякс. Клубът реализира доста триумфи, израсна и натрупа интернационална популярност “, сподели още президентът.

Аякс уволни треньора Алфред Шрьодер през януари след разочароващия старт на сезона и взе някогашния бранител Джон Хейтинга за негов заместител. Шрьодер размени Ерик загар Хаг, който пое Манчестър Юнайтед през предишното лято. Преди това той завоюва купата с Аякс и стигна полуфинал на Шампионската лига през 2019 г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР