Едва ли ще е пресилено, ако определим тениса като един

...
Едва ли ще е пресилено, ако определим тениса като един
Коментари Харесай

Рууд: Сезонът е нездравословно дълъг; планирам да си взема дълга почивка след АО

Едва ли ще е пресилено, в случай че определим тениса като един от най-физическите изстискващи спортове, в който мачовете идват ден след ден, а шампионатите седмица след седмица. Състезателите непрестанно сменят разнообразни дестинации и на процедура нямат време за пълноценно възобновяване, защото само месец декември не предлага съревнования от най-високото равнище в спорта, само че още след нова година шампионатите са към този момент възобновени и отпущането не е допустимо даже по време на празниците.

Въпросният график наподобява среща собствен сериозен критик в лицето на Каспър Рууд, който не се поколеба да разкритикува прекомерно натоварената стратегия в Тура и призна по какъв начин възнамерява напълно скоро да се откъсне за известо време от кортовете, целейки да резервира тялото си в оптимална форма:

" Тенис сезонът е нездравословно дълъг. Играем шампионати в 11 от 12-те месеца, което е същинско безчинство над тялото. Отминалият декември беше кондензиран от събития за мен, като дружно с Рафа направихме тенис турне в Южна Америка и просто нямаше да имам нужното време за добра подготовка, тъй че одобрявам идния Аустрелиън Оупън за последния ми шампионат от предишния сезон. Времето сред обособените шампионати е извънредно незадоволително, с цел да отпочинеш и да надградиш по-сериозно във физическо и психическо отношение. 

След присъединяване ми в Мелбърн, то възнамерявам да си взема по-дълга пауза от тениса и да поработя върху кондиционната си подготовка. Вероятно ще се завърна през месец марта за Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, когато ще остават малко над осем месеца до края на годината. Това също не е по никакъв начин къс интервал от време, само че най-малко ще бъда квалифициран в действителност да играя най-хубавия си тенис до последната седмица на календара в ATP Тура и считам, че си коства да подхваща този риск, в случай че желая да мина на идващото равнище " - безапелационен е международният номер три.

Източник: Tennis Infinity

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР