Едва ли ще бъде пресилено, ако кажем, че Григор Димитров

...
Едва ли ще бъде пресилено, ако кажем, че Григор Димитров
Коментари Харесай

Жребият за РГ: Григор ще търси реванш на старта, Джокович го чака на 1/8-финал

Едва ли ще бъде пресилено, в случай че кажем, че Григор Димитров демонстрира най-хубавия си тенис на червени кортове от дълги години насам и сигурно първата ни ракета ще замине за Ролан Гарос с усъвършенствано самочувствие и високи цели. Досега френската столица не е била изключително гостоприемна дестинация за родния ни представител и Димитров е достигал единствено един път етапа на осминафиналите при предишните си участия. Сега обаче формата на българина наподобява отлична, като налице са всички предпоставки да забележим ново рекордно достижение за него на втората " мейджър " конкуренция през сезона.

Жребият пък се оказа относително благоразположен към Григор, тъй като в първи кръг го опълчи на Маркос Гирон, против който хасковлията бе заставен да се откаже в първия кръг на миналогодишното издание на шампионата, въпреки че водеше с 2:0 сета и имаше три следващи мачбола. Американецът се намира под номер 49 в международната класация и надалеч не е фен на землената настилка. Гирон е изгубил откриващия си мач във всяко едно съревнование на клей през 2022-ра, изключвайки Мастърса в Рим, където влезе в схемата като " благополучен губещ " и доближи до осминафиналите.

При възможен триумф, то Димитров ще премери сили с един всред Карлос Табернер и двукратния ATP първенец Борна Чорич. Добрата вест е, че хърватинът отсъстваше за над една година от кортовете и сега се намира в серия от пет следващи провали. Ако нашият съотечественик преодолее и второто си затруднение, то вероятно ще се изправи още веднъж против Диего Шварцман, когато неотдавна победи в Мадрид с разгромното 6:0 6:3.

Оттам насетне нещата става в действителност съществени, така първата ни ракета е евентуален конкурент на международния номер едно Новак Джокович във етапа на осминафиналите, а в същата четвъртина място откри и 13-кратния първенец Рафаел Надал. Горната половина се добавя още от Карлос Алкарас и Александър Зверев, които могат да се изправя един против различен на четвъртфиналите.

Men`s singles draw:
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР