Едва ли някой би искал да пробва как е това

...
Едва ли някой би искал да пробва как е това
Коментари Харесай

Не сте яли такъв кадаиф! Ето и рецептата

Едва ли някой би желал да опитва по какъв начин е това лакомство на усет, в случай че се води по сюжета на най-новия турски сериал - " Преплетени ориси “, който от 1 януари потегли по " Диема фемили “.

Ако сте пропуснали първите епизоди, ще ви подскажа – това е десертът, който опечаленият брачен партньор подготвя за починалата си брачна половинка собственоръчно. Със същите ръце, с които приживе я е пребивал. По натрупа, който дъщерята на покойницата къпе, преди да я положат в ковчега, има пресни синини. А тиранинът, почернил дните на Дженет (Айча Бингьол), се отбива в пекарната, с цел да изпрати брачната половинка си с последния кадаиф. 

Предусетила края си, Дженет се обръща за помощ към Зейнеб (Ирем Хелваджъоулу) - адвокатка, чиято рекламна табела вижда инцидентно от прозореца на болничната си стая. Какво е наличието на писмото, което ще свърже орисите на Зейнеб и бунтаря в фамилията Халил (Алп Навруз), най-големият наследник на Дженет, следва да забележим. Но в това време може да се насладим на кадаифа, тъй като това е десерт, който не е за изпускане, написа " Телеграф ".

Продукти

800 гр кадаиф 

300 гр масло

300 гр орехи или шамфъстък

250 мл мляко

За сиропа

800 гр. захар

1 литър вода

1/4 лимон

Приготовление

Първо подготвяме сиропа. Изсипете захарта във водата, поставете я на огън и гответе 10-12 минути на слаб огън. Свалете от котлона, охладете, изстискайте вътре четвърт лимон.

Пристъпваме към идната стъпка – кадаифът се слага в купа, залива се с разтопено масло и сварено топло мляко. Поставете половината от кадаифа в тава за печене, натиснете надолу, поръсете щедро с нарязани ядки или шамфъстък върху цялата повърхнина, поръсете с втората част от кадаифа и също натиснете с ръце. Сложете в авансово загрята фурна на 180 градуса, до момента в който се зачерви от горната страна. Извадете го, полейте го със сироп върху цялата повърхност, нарежете го и сервирайте охладен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР