Едва ли има друг български град, който така успешно да

...
Едва ли има друг български град, който така успешно да
Коментари Харесай

Славка Бозукова: Харман кая е новото чудо на Момчилград

Едва ли има различен български град, който по този начин сполучливо да е брандирал обвързваните с историята легенди и митове по този начин, както Момчилград. Това съобщи издателят и основен редактор на „ Стандарт ” Славка Бозукова по време на полемиката „ Бранд Родопи – Чудесата на Момчилград ”, която „ Стандарт ” организира в града на митичния артист. Форумът се провежда от медията, Общество „ Културно завещание ” – формалният представител на Европа Ностра в България и акцията „ Чудесата на България.

Тук духът на Орфей не се усеща единствено към мистичния комплекс „ Татул “. Той оживява в музикалния фестивал „ Нощта на Орфей “, в грандиозния събор  „ Момчилград постоянно в сърцето ми ", в сватбените обети по време на тържествата на Орфей Момчилград, в кулинарните чудеса на сладкарницата Орфей, съобщи госпожа Бозукова.
-->
Ликът на митичния античен артист, музикант, оракул стои на грамотите на стотиците млади спортни гении, постигнали невероятни триумфи в противоречивата зала на „ Наим Сюлейманоглу “, грее от етикетите на локалните артикули в новия Фармафест и възпламенява от ден на ден туристи да обикалят по новия еко маршрут, създаден и финансиран и от Общината, и от МИГ-а Крумовград – Момчилград, сподели още основният редактор на „ Стандарт ”.

С цялостно съображение можем да кажем, че Момчилград върви с уверени стъпки в превръщането си в нова туристическа дестинация на Източните Родопи, безапелационна бе тя.

Но незабавно насочи вниманието към един тайнствен обект в Момчилград, за който общината има голямата упоритост да трансформира в новата културно-историческа атракция на града – Харман кая. Мнозина го назовават българския Стоунхендж. Истината, че там е бил един от най-големите градове на траките. Той е на една линия с Перперикон и Татул, което значи, че античните хора са познавали геомагнитните полета на земята, сподели Славка Бозукова. Харман кая е част от общото цяло в района дружно с обектите в Кърджали и Крумовград, добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР