Едва ли има домакиня, която да не оценява възможността да

...
Едва ли има домакиня, която да не оценява възможността да
Коментари Харесай

7 необичайни неща, които може да измиете в съдомиялната

Едва ли има стопанка, която да не прави оценка опцията да си спести миенето на чинии на ръка. Но знаете ли, че съдомиялната може да се употребява и по доста други способи? Освен за миене на съдове и принадлежности, в нея имате опция да измиете или дезинфекцирате още много движимости от вкъщи си. Вижте този лист със 7 предмета, които не сте се досетили, че може да поставите в машината.

Силиконови ръкавици за фурна

Те са доста комфортни, само че се замърсяват много с времето от допира с всички мазни съдове, с които готвим. Така че не се колебайте, а просто ги наредете на горния рафт на съдомиялната и ги измийте дружно с чиниите на елементарна стратегия.

Копчетата на уредите

Ако желаете да почистите в действителност добре въртящите се копчета на печката или различен апарат, пробвайте деликатно да ги отделите. Ако съумеете да извадите единствено пластмасовите елементи, може да ги сложите в мрежеста торбичка на горния рафт на машината.

Гъби и кърпи за разчистване

Вместо да изхвърляте употребяваните гъби и кърпи за многократна приложимост от кухнята или банята, може просто да ги сложите на горната решетка в съдомиялната при идващото стартиране. Всъщност можете да измиете добре и четките, само че би трябвало да ги сложите в поставката за приборите.

Чинията на микровълновата фурна

Стъклената паница, която стои в микровълновата, също има потребност от постоянно разчистване, изключително в случай че инцидентно сте разлели нещо по нея. Не е по никакъв начин мъчно да я сложите в съдомиялната, паралелно с другите чинии. И въпреки всичко прочетете първо напътствията за приложимост от производителя на фурната, с цел да се уверите, че няма да я повредите.

Рафтовете и чекмеджетата от хладилника

Хладилникът има потребност от положително и постоянно разчистване и съдомиялната може доста да ви помогне, като измие и дезинфекцира добре рафтовете и чекмеджетата от него. За да поберете обемистите движимости, премахнете горната решетка и наредете движимостите на долната по този начин, че водата да може да облива всички страни.

Картофи

Може да ви е изненадващо, но… картофите също може да се мият в съдомиялната. При това сносно. Но би трябвало да следвате някои правила. На първо място, отстранете буците пръст, в случай че има такива. После наредете картофите един до друг на горната решетка. Убедете се, че в машината няма препарати, след което пуснете стратегия единствено за изплакване.

Сапунерки и аксесоари за баня

Сапунерката, поставката за четки за зъби и всички останали пластмасови и керамични аксесоари в банята са изцяло подобаващи за съдомиялна. Използвайте я.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР