Едното му око е присвито, върви леко прегърбен. Лицето му

...
Едното му око е присвито, върви леко прегърбен. Лицето му
Коментари Харесай

Юрий пее като Фреди, моли се за храна: В Дома за старци е глад и мор! Дават ни вода, каша и кокали

Едното му око е присвито, върви леко изкривен. Лицето му излъчва унилост.
Изпява един куплет от песента „ I want to break free “, докарва и гласа на Фреди Меркюри. Бил е музикант. Дали е „ хранил къща “ или не, към този момент няма значение. Юрий Ангелов е на 73 години и желае само… сносна храна.
От март месец кърджалиецът е в Дом за остарели хора. Пенсията му е 270 лв.. 200 от тях отиват за Дома, 70 за медикаменти. Един от малцината в институцията, които могат да се движат. Той излиза заран и се прибира вечер. Разпитват го къде е бил.
„ Оттук-оттам крънкам нещо за храна. В Дома не става за ястие. Глад и мор! Дават ни някакъв кокал с малко изсъхнало месо по него. Каша, качамак, чорба, в която има единствено вода. Закуска със 100 грама айран. Тя е единствено тесто, в нея няма нищо. Такива работи не съм ял в никакъв случай в живота си. Дайте една пилешка пържола, пиле с ориз, същинска храна. Аз не съм животно. Едно и също всеки ден “, споделя за 24rodopi.com Юрий. Веднъж в месеца има и риба.
Трябват му пет лв., с цел да си купи две таблетки за кръвното. И би трябвало да ги откри тези пари. „ Чакам да ми го измерят в Дома, очаквам и все очаквам. То е 200-220 кръвно. Мога да получа инсулт “, добавя мъжът.
Няма различен избор. Остава му песента на „ Куин “ в главата.
„ Искам да съм свободен, желая да се освободя от лъжите ти… “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР