Едно от чудесата на времето, в което живеем, са възможностите

...
Едно от чудесата на времето, в което живеем, са възможностите
Коментари Харесай

Топ 10 страни, в които туристите не са добре дошли

Едно от чудесата на времето, в което живеем, са опциите за пътешестване по света. Ако разполагаме с нужните средства, на процедура няма точка на планетата, която да не можем да посетим.

Друга тематика е, че някои места е по-добре да ги гледаме на картинки и документални филми.

В, от Insider Monkey са класирали десетте страни, в които задграничните посетители има най-голяма възможност да не си прекарат добре. Подредбата е много изненадваща, защото включва и места, които показват себе си като мечтани дестинации.
 Как промените на климата (ще) трансформират морския туризъм
Как промените на климата (ще) трансформират морския туризъм

Най-силно наранени сега са туристическите райони към Средиземно море

Монголия

Това е несъмнено забавна страна, само че нейната туристическа промишленост е доста " зелена " - липсват опит и инфраструктура. Освен това локалните хора всеобщо не са привикнали да поддържат връзка с чужденци.

Пакистан

Може да е страна с богато културно завещание, само че Пакистан е белязан от политическа неустойчивост, улична престъпност и инфраструктура в окаяно положение.
 Снимка 643241
Източник:

Влакът от фотографията е илюстрация на последното.

Бразилия

Тя е в листата на доста пътешественици, само че дори в огромните градове туристите не са в сигурност. Насилие, набези, кражби - едва ли желаете тъкмо това да запомните от почивката си.

Иран

Много страни непосредствено поучават жителите си да посещават тази страна единствено при последна нужда. Това не е инцидентно - ислямската република има прецизни правила, свързани с външния тип и държанието, само че в това време престъпността е на високи равнища, а през последните години се усеща и политическа неустойчивост с митинги в огромните градове.

Русия

В сегашната обстановка на война в Украйна и все по-голяма изолираност от западните страни, дори самото пътешестване до Русия не е толкоз елементарно. Нагласите по отношение на жителите на " противников " страни също евентуално могат да донесат проблеми.

Венецуела

Въпреки богатите нефтени находища, Венецуела има големи стопански проблеми. Резултатите от тях са видни под формата на същинска филантропична рецесия и инфраструктура, за която " неразвита " е комплимент.
 Снимка 643242
Източник:

Боливия

Това е типичен случай на недоразвит капацитет. Боливия има какво да покаже на туристите, само че се популяризира извънредно едва. В същото време, локалните културни особености не спомагат за положителните връзки с задграничните посетители.

Чад

Подобно на доста африкански страни, и тук от позиция на природата има какво да се види, само че казусът е да има по какъв начин да стигнете до него - няма инфраструктура. Освен това, визовият режим е безценен и муден.

Саудитска Арабия

Да, хиляди вървят на хадж всяка година, само че класическата отмора е покрай рубрика " Мисията: невъзможна ". За немюсюлманите има и места, които просто са неразрешени.

Кувейт

Тук инфраструктура за туризъм има, само че тя върви в комплект с едни от най-строгите визови правила и извънредно съществено законодателство, което визира и непознатите жители. Освен това, дамите на процедура нямат право на свободно придвижване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР