Едно е да искаш, друго е да го направиш. Колкото

...
Едно е да искаш, друго е да го направиш. Колкото
Коментари Харесай

10 ценни правила за управлението на важни проекти

Едно е да искаш, друго е да го направиш. Колкото и да са съществени, поредни и устремени, водачите на компании, а и мениджърите от междинната линия постоянно се сблъскват с невидими съпротивителни сили, които блокират пътя на реализирането на значим план. Как да доведете до сполучлив край дело, което в действителност е значимо за вас, а и за екипа или предприятието, което управлявате? Известният маркетолог и бизнесмен Сет Годин, създател на редица бизнес бестселъри споделя в блога си няколко скъпи и практични съвета.

1. Избягвайте да реагирате съгласно обстановката. Обявете, че това е план, който е задоволително значим, с цел да бъде третиран като подобен.

2. Проектът се нуждае от водач – човек, който поема отговорността, а не подобен, който чака тя да му бъде предоставена. Открийте го, определете го, обявете го.

3. Записвайте си всичко – упованията на хората и техните обещания.

4. Разпространете известие, в което потвърждавате, че сте записали всичко – това, което сте чули, нужните средства, по кое време те ще бъдат разполагаем или за по кое време са били обещани.

5. Покажете свършената досега работа – сметките, процедурите и, на първо място, работата, която възнамерявате да споделите с аудиторията, преди да я изпратите.

6. Водете си дневник със дилемите, които сте отметнали, и метода, по който сте ги изпълнили. Ще ви е необходим за идващия ви план.

7. Контролът на документите е от голяма важност. Не променяйте нищо, до момента в който участниците в плана я преглеждат. В противоположен случай ще се наложи още един обзор.

8.  Планирайте задоволително запаси – по този начин е по-евтино, по-бързо и по-удовлетворяващо от самозалъгването. Проектът ви в никакъв случай няма да се развие по проект и може да отнеме повече, в сравнение с имате разполагаем.

9. Открийте сериозните точки, най-проблемните аспекти и не отстъпвайте от тях, тъкмо противоположното – наблегнете върху тях. Ако това отнеме по-малко време от плануваното, целият план ще бъде приключен по-бързо.

10. Направете си заключения откакто финализирате работата. Отделете малко време, с цел да разберете кои подходи са проработили и кои не, и помогнете на целия екип да бъде по-подготвен за идващия път.

Инфо: SethGodin.TypePad.com.  

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР