Една страхотна идея за предястие, в която можете да включите

...
Една страхотна идея за предястие, в която можете да включите
Коментари Харесай

Руло с лаваш и риба тон

Една страхотна концепция за предястие, в която можете да включите обичаната риба звук

Необходими Продукти

● лаваш - 4 бр.
● риба звук - 1 бр. консерва
● кашкавал - 300 г
● яйца - 3 бр. варени
● майонеза - 200 г
● заквасена сметана - 2 с.л. (по желание)
● копър - 1/2 връзка (по желание)
● сол - на усет
● черен пипер - на усет

за украса


● готварска сметана - 100 мл
● сладкарска багра - по избор

Начин на подготвяне

Тъй като допускам, че не всеки знае какво е лаваш, ще се опитам да обесня. Това е тип тъничък самун който прилича питките за дюнер, само че е с по - огромен размер. В по - огромните магазини се продава, просто би трябвало да обърнете внимание. Размерът на един лист лаваш е почти 60 на 40, а тежестта към 80 гр., само че може да го намерите и в по - дребен размер. Дебелината на този тип тъничък самун варира сред 0, 2 и 0, 5 см.

А ето и метода, по който подготвям солено руло без печене:

Върху всеки лист лаваш мажа майонеза (аз прибавям и малко заквасена сметана). На първия ред поставям половината риба звук от консерва. След като разстеля добре рибата слагам втори лист от лаваша. Върху него още веднъж мажа от майонезата и посипвам с кашкавал.

Аз употребявам моцарела, само че всеки един тип би бил подобаващ. На третия ред мажа с майонезата и настъргвам сварените яйца. Тук аз прибавям копър, само че той не е наложителен. На последния четвърти ред, както и на всички останали поставям от майонезата и още веднъж риба. Завивам на руло и го оставям в ледник да стегне най-малко за няколко часа.

За облекчение употребявам стреч фолио, върху което подреждам лаваша и останалите артикули, след което загъвам с него готовото руло с риба.

В истинската рецепта, това руло с лаваш и риба звук не се декорира. Разрязва се на късчета и се сервира по този начин. Може да се поръси с нарязан на ситно магданоз или копър.

Аз съм декорирала рулото с готварска сметана. В част от нея съм добавила разнообразни цветове сладкарска багра и благодарение на пош декорирах. Тя не е от наложителните сформира, тъй че може да я пропуснете.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР