Една снимка обикаля интернет пространството през последните години. Коментарите са

...
Една снимка обикаля интернет пространството през последните години. Коментарите са
Коментари Харесай

Да видиш Тиренско море с... ръцете си

Една фотография обикаля интернет пространството през последните години. Коментарите са хвалебствени, само че както всеки вайръл, към този момент никой не си спомня от кое място потегля всичко и по пътя на препредаването се губят както мястото, по този начин и създателят на красивата и потребна забележителност.

Ето къде се намира този парапет:На върха на рид, с аспект към италианския град Неапол, се намира Кастел Сант Елмо (замъкът „ Св.Елмо " ) - известен измежду туристите исторически обект. Стотици гости се изкачват до замъка всеки ден, с цел да се насладят на гледката, само че в замъка има още една атракция. 
Парче от неръждаема стомана с дължина 92 фута (28 м) е прикрепено към оградата на стената на замъка. „ Пъпките " върху него не са просто за хубост в някаква апаратура. С брайлово писмо на британски и италиански е разказана неземната панорама, която се открива от това място.
Уникалният парапет е конфигуриран от художника Паоло Пуду през 2015 година и е озаглавен „ Следвай формата ", написа Ozy.com. Посетителите се предизвикват да допрян инсталацията като прокарат дланите си по релсата, а тези, които могат да четат брайловото писмо, „ следват формата " на парапета, с цел да прочетат стиховете от La terra e l`uomo („ Земята и индивидът " ), написани от италианския създател Джузепе Де Лоренцо. 
Описанието споделя за гледката към Тиренско море и Везувий.
„ Идеята на инсталацията не е да включва тези, които не виждат, и да изключва тези, които виждат “, споделя Пуду. Това е произведение на изкуството за разширена визия, изяснява той. „ Отвъд описателното наличие, творението се състои от лична физичност, личен темп и личен знак: думите извезват бродерия, която приканва всеки да следва формата, да мине през нея като през полисемично четиво, публикувано във времето и в пространството. ”
Още фотоси вижте тук. 

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР