Една и съща шашма се прави от местните кметове, които

...
Една и съща шашма се прави от местните кметове, които
Коментари Харесай

Математик: Една и съща шашма се прави от местните кметове, които търсят преизбиране

Една и съща шашма се прави от локалните кметове, които търсят преизбиране. Те си внасят гласоподаватели от други обитаеми места, където тези гласове не са нужни ". Това съобщи в ефира на NOVA NEWS проф. Михаил Константинов, математик и някогашен началник на " Информационно обслужване ", във връзка изнесената от ГРАО информация, че в 343 обитаеми места е установена извънредно дейна миграция преди локалните избори на 29 октомври.

" Това нещо опонира на закона, тъй като там има норматив. Ако на един човек се падат 10 кв. метра жилищна повърхност, позволява се тя да бъде 3, в случай че хората са родственици. Когато въпросният адрес е на голо поле, тогава става въпрос за явно нарушаване на закона ", добави още той. 

Проф. Константинов прикани за увеличение на наказването, с цел да бъдат пресечени злоупотребите.

Той подлага на критика гласуването с машини. " Вместо да се занимаваме с политики, се занимаваме с технологии ", сподели професорът. 

Бившият началник на " Информационно обслужване " даде образец с Ирландия, където са се следили същите кавги към машинното гласоподаване и управляващите са решили да го отстранен.

" Лошото стана, доверието в изборния развой е сринато, половината българи не имат вяра на машините, половината не имат вяра на хартиеното гласоподаване ", съобщи Константинов.

Проф. Константинов разяснява и казуса с електронните предписания за антибиотици и медикаменти за диабет. Според него няма проблем да се направи указател на наличните лекарства, стига да е ясно кои институции ще подават информацията. Константинов сподели още, че чака сегашната система да действа безпроблемно до месец-два.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР