Една грозна гледка в центъра на Велинград смущава жителите и

...
Една грозна гледка в центъра на Велинград смущава жителите и
Коментари Харесай

Нов опит да достроят сграда, започната преди четвърт век

Една грозна панорама в центъра на Велинград смущава жителите и гостите на града ни от зората на демокрацията. Сагата „ Културен дом”, траяла четвърт век, е на път да се развие в позитивна посока.
С вчерашното решение на съветниците, взето със 17 гласа „ за”, 8 „ против” и 2 „ въздържали се”, бе обещано единодушие вложителя да създаде обстоен организационен проект за УПИ „ За културен дом, публично обслужване и ЖС”.
В течение на 25 години остарялата постройка и обвързваните с нея парцели смениха доста притежатели и вложители. Дълги години общината като институция е водила договаряния с разнообразни вложители, само че те не доведоха до взаимно-изгодни решения и резултатът е една руина в центъра на града.
„ Отлагането не е решение. В случая сплотяваме парцели, които са частни” – съобщи доктор Коев по време на сесията. Част от съветниците го поддържаха, акцентирайки че няма вложител, който да вложи средства единствено за Културен дом без комерсиална част и в случай че не бъде взето решение, казусът ще се задълбочи и би бил нерешим, в случай че и този вложител се откаже.
Проектът включва построяването на съвременен културно-развлекателен и търговски център с огромни зали за културни събития, търговски площи, зали за занимания и десетки паркоместа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР