Единият дори гласувал в референдума на Слави Трифонов Още двама

...
Единият дори гласувал в референдума на Слави Трифонов Още двама
Коментари Харесай

Още двама българи, издирвани с червена бюлетина, са в Република Южна Африка

Единият даже дал своя вот в референдума на Слави Трифонов
Още двама българи, търсени с алена бюлетина от Интерпол се намират в Кейптаун, където бе погубен Красимир Каменов-Къро, твърди netwerk24.com.

Става въпрос за Станислав Севдалинов Стаменов и Георги Руменов Стефанов. Стаменов е някогашен телохранител на Таки, а Стефанов е някогашен подобен. 

Dailymaverick.co.za разкрива, че човек с имената на Стаменов е в регистъра на външното ни министерство, откакто е изискал да гласоподава в чужбина. Той показва, че живее в Кейптаун и ще даде своя избор в секцията, проведена в локален хотел. Проверка на " 24 часа " сподели, че името на Стаменов в действителност попада в листата на хората, поискали откриване на секция в Кейптаун за референдума на Слави Трифонов през 2015 година

Според уеб страницата на Интерпол Стаменов се търси и за трафик на опиати в Румъния.

В уеб страницата на румънската полиция може да се открие, че го водят като дезертьор от правораздаването. Той се търси поради 16-годишна присъда за " импорт на високорискови опиати в страната ".

Според изказване на Дирекция за следствие на проведената престъпност и тероризъм в Букурещ Стаменов е част от профсъюз за импорт на хероин в страната.

В случая на Стаменов в алената бюлетина на Интерпол се показва, че в България се търси по отношение на ликвидиране и обвинявания в " проведена престъпна група ".

През 2020 година се появиха данни в България, че Стефанов е обвързван със гибелта на надзорник в пандиза през 2016 година, след което " изчезва ".

Полицията в Южна Африка (SAPS) няма подготовка да дискутира Стаменов и Стефанов.

На въпрос дали търсени българи са в Южна Африка, представителят на националната полиция чорбаджия Атленда Мате съобщи, че SAPS и Интерпол единствено могат да потвърдят, че има алена бюлетина и тя се обработва.

Тя отхвърля да даде детайлности за алената бюлетина, само че това значи, че търсени нарушители са в страната.

" SAPS и Интерпол не желаят да разясняват настоящо следствие, откакто това може да му навреди. То се намира в напреднала и много сложна фаза ", съобщи Мате.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР