Едина от най-големите легенди на българската борба Дончо Данев или

...
Едина от най-големите легенди на българската борба Дончо Данев или
Коментари Харесай

Откриват паметник на Дан Колов в Плачковци

Едина от най-големите митове на българската битка Дончо Данев или по-известен като Дан Колов ще бъде увековечен с бюст-паметник в град Плачковци. С тази самодейност ще бъде маркирана 130-ата годишнина от рождението на великия български герой и кечист, оповестява gabrovonews.bg.

Официалното разкриване следва на 19-ти юли от 18:00 ч. до градския стадион в Плачковци. Това ще се случи под звуците на оркестър „ Габрово “ с диригент Николай Венков и танцова групировка към НЧ „ Пробуда – 1924 “ (Плачковци).

Дан Колов е родом от село Сенник (близо до Севлиево), само че корените му са свързани с Плачковци. Баща му е родом от село Горно Цоневци (на километър от Плачковци), а майка му от село Енчовци (също блицо до Плачковци).

Изграждането на паметника е осъществено чрез дарения и благодарение на Община Трявна. В осъществянето на концепцията се включват десетки жители от района.

Очаква се на церемонията да участват съветника на президента на Република България по сигурността и защитата Илия Милушев, както и Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР