Един служител е успял да обработи срещу COVID над 8000

...
Един служител е успял да обработи срещу COVID над 8000
Коментари Харесай

Хигиенист дезинфекцирал 8 дка затвори за час - по договор за 1,5 млн. лв.

Един чиновник е съумял да обработи против Коронавирус над 8000 квадратни метра (8 дка) в пандизите в границите на контракт за милион и половина лева Това изнесе през днешния ден правосъдната министърка Надежда Йорданова, която заключи пред медии данни от инспекция на АДФИ и дирекция Вътрешен одит на самото министерство.

Йорданова даде образец, че постройката на Министерството на правораздаването е към 4000 квадрата, което значи, че един човек е обработил два пъти постройката на Министерство на правосъдието за един час.

Както Клуб Z писа, от предходната пролет - с встъпването на служебно държавно управление, още министър Янаки Стоилов стартира да открива фрапиращи случаи в пандизите.

(Например тогава проф. Стоилов изнесе, че Министерство на правосъдието е сключило контракт за ремонт на затворнически магазин и превръщането му в складово помещение в частта - строителен контрол, инвеститорски надзор и авторски контрол за 43 000 лева " Вероятно това са хора от ранга на Франк Лойд Райт ", сподели актуалният парламентарен арбитър, б.р.).
https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/надежда йорданова емил дечев мп бта.JPG " border= " 0 " alt= " " width= " 680 " height= " 454 " /> Надежда Йорданова и отрасловият зам.-министър Емил Дечев на представянето на резултатите от инспекцията през днешния ден. Снимка Българска телеграфна агенция

Проверката, за която приказва през днешния ден Йорданова, е обхващала и контракти за доставка на храна.

В над 20 публични поръчки има редица нарушавания - от обмисляне, през изискванията за присъединяване до осъществяване на договорите. Вече има редица актове от АДФИ и даже индикации за машинация, сподели министърката.

По контракт за доставка на храна са доставяни артикули на оптимални цени. Договорът е за 55 милиона лв. и е за пет години. По този метод храноден на пандизчиите се усилва доста.

Ресорният зам.-министър Емил Дечев сподели, че видял персонално при обиколки по какъв начин в пенитенциарните заведения се доставя кашкавал по 20 лева и олио по 5 лева (става въпрос - преди настоящето покачване на цените, б.р.).

Фрапираща е била публичната поръчка за униформи.

Както Клуб Z писа, по този мотив обичайно избухва неодобрение и от самите чиновници на Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана ", които са задължени да си купуват униформените облекла. А откакто държавното управление на Бойко Борисов-3 се съгласи на настояванията им и усили парите за служебно облеко... цените на самите дрехи скочиха фрапантно.

Според Йорданова е подписана поръчка съвсем на оптимално позволена цена. Подобен е казусът с поддръжка на климатици, при който от девет компании осем са отстранени. Печели компанията с най-висока цена. Същият е методът и при публичната поръчка в пробационните служби.

Всички тези поръчки са подписани през 2020 и началото на 2021 година, сподели през днешния ден Надежда Йорданова. По думите ѝ над 20 публични поръчки ще бъдат дадени на прокуратурата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР