Един от участниците в конгреса по време на своя лекция

...
Един от участниците в конгреса по време на своя лекция
Коментари Харесай

Путин планира да посети Китай през май

Един от участниците в конгреса по време на своя лекция в Московския държавен институт за интернационалните връзки загатна, че китайският китайския президент Си Цзинпин е споделил, че книгата на съветския бунтовник Николай Чернишевски " Какво да се прави "  е любимото му произведение.

" Имам планувано посещаване през май, сигурно ще взема тази книга със себе си и ще я подаря на нашия другар ", отвърна Путин. Той назова китайския си сътрудник " мощен водач и същински мъж ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък е декларирал на нормалната си конференция, че детайлностите за това посещаване ще бъдат оповестени дружно с китайската страна.

Съобщението идва в миг, когато Западът е угрижен за все по-силното партньорство сред двете страни, отбелязва Агенция Франс Прес. Дипломатическите и комерсиалните връзки с Пекин получават още по-голямо значение за Москва след поредните талази от наказания на западните страни от началото на войната. 

Това ще бъде второто посещаване на Путин в Пекин в границите на седем месеца след октомври, когато той взе участие в Третия конгрес " Пояс и път " в Пекин, както и първото му пътешестване в чужбина след преизбирането му за държавен глава. От март 2023 година има издадена заповед за ареста му от Международния углавен съд. 

Путин подписа съглашение за партньорство " без граници " с китайския президент Си Цзинпин през февруари 2022 година по-малко от три седмици преди да изпрати войските си в Украйна.

Путин ще встъпил в служба като президент за пети шестгодишен мандат на 7 май.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР