Един от спряганите за кандидати за наследник на германския канцлер

...
Един от спряганите за кандидати за наследник на германския канцлер
Коментари Харесай

Еврото - слабо за икономиката на Германия и силно за повечето други в еврозоната

Един от спряганите за претенденти за правоприемник на немския канцлер Ангела Меркел отпред на Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц съобщи, че Брекзит ще има огромно въздействие върху стопанската система на континентална Европа. Той добави, че Брекзит е най-голямата опасност, която Европейският съюз среща сега, само че не се надявал да види още един референдум по тематиката във Англия.

" Германците би трябвало да допринесат повече от другите за триумфа на Европейския съюз. Трябва да създадем повече, в сравнение с в действителност вършим ", разяснява Мерц, допълвайки: " Европа фактически е на прага сега. "

Според Мерц еврото е прекомерно едва за немската стопанска система, само че е прекомерно мощно за множеството други страни от еврозоната.

" Ние се възползваме от това ", уточни Мерц за валутния курс на еврото и добави: " Това е една от главните аргументи за нашата мощ. "

Даунинг стрийт 10 се пробва да уреди останалите 5 % от съглашението, с цел да провокира среща за подписване на съглашението по-късно този месец. Според Мей макар обстоятелството, че 95 % от съглашението за Брекзит е приключено, английското държавно управление към момента е изправено пред предизвикателство да позволи въпроса със защитния механизъм за границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР