Един от най-популярните видове аквариумни рибки са именно тетрите. Тази

...
Един от най-популярните видове аквариумни рибки са именно тетрите. Тази
Коментари Харесай

С какви други видове рибки могат да живеят тетрите?

Един от най-популярните типове аквариумни рибки са точно тетрите. Тази група се отличава със своя миролюбив и спокоен манталитет, което е причина за елементарно развъждане.

Тетрите се срещат в богата вариация. Те са забележителни със своите ярки цветове и красиви окраски. Те нормално населяват водите на Амазонка, където растителността е извънредно гъста, по тази причина и обитаемият от тях аквариум би трябвало да предлага същата среда на живот. Тетрите са сладководни рибки, които са известни със своята мощно развита обществена натура.

Ето с кои рибки могат да съжителстват тетрите:

Миролюбивият темперамент на тетрите им разрешава умерено и хармонично съжителства с множеството типове аквариумни рибки. Те обаче се съчетават най-вече с други миролюбиви типове, които са също обществени. Ето с кои рибки тетрите се съчетават най-хармонично:

- Гупи;

- Коридорас;

- Рибки зебри;

- Бети;

- Скалари;

- Данио;

- Дискус;

- Гурами;

- Боции;

- Пецилия;

- Златна рибка.

 Тетра Снимка: martin_hetto/pixabay.com

Макар че тетрите се считат за спокойни жители, те могат да развият някои поведенчески особености, които да попречат на сполучливото общуване с други рибки с по-агресивна натура. Затова е целесъобразно да се заобикаля общуване на тетрите и някои типове като хелери и костури.

Хармоничното общуване на тетрите с останалите типове риби е от тясна взаимозависимост по отношение на типа на тетрата. Обикновено по-малките типове се считат за по-ленив тип, който, с изключение на миролюбив, е и относително неактивен и малко преносим.

Огнените тетри са тип, спадащ към дребните и извънредно спокойни рибки, които се съчетават с съвсем всички останали типове, само че най-вече с по-дребните от тях. Този тип тетри се нуждае от общуване със стадо от себеподобни, което да надвишава 5 екземпляра.

Медните тетри спадат в групата спокойни риби със междинен размер. За този тип е особено, че приспада към стадните групи и е подобаващ за общуване с група себеподобни рибки.

Затова е целесъобразно да се закупят няколко индивида от тази порода. Медните тетри са неагресивни и съжителстват умерено с рибки Данио, Разбори, а на дъното – с дребни Лорикариди и Коридораси.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР