Еди Пенев ще пропусне Световната купа по спортна гимнастика, която

...
Еди Пенев ще пропусне Световната купа по спортна гимнастика, която
Коментари Харесай

Еди Пенев ще пропусне Световната купа по спортна гимнастика в Доха поради контузия

Еди Пенев ще пропусне Световната купа по спортна гимнастика, която ще се организира от 17 до 20 април в Доха (Катар). Националът няма да взе участие в надпреварата, което е подготовка за Олимпийските игри в Париж 2024 поради травма на рамото. Така възможностите на българина да завоюва трета квота за България в този спорт понижава.

" Никога няма елементарен метод да кажа това, само че няма да вземам участие на Световната купа в Доха. Преди няколко седмици получих проблем с рамото. Въпреки, че направихме всичко допустимо, с цел да го излекуваме, няма задоволително време. Сърцераздирателно е, тъй като пътят, по който бях поел, беше толкоз обещаващ. За страдание, съм минал през това и преди, само че знам, че в последна сметка всичко ще бъде наред ", написа гимнастикът в обществените мрежи.

" Като се замисля за последната година съм признателен за цялата поддръжка, която получих от цялата гимнастическа общественост. Занимавам се с това отдавна, само че в никакъв случай не съм изпитвал толкоз доста обич от всички, които следват тази глава от кариерата ми. За това ще съм постоянно признателен! Лесно е да се отдам на страстта сега, само че си напомням, че би трябвало да бъда в помощ на брат ми Кевин, до момента в който се приготвя за Игрите в Париж. Той има сериозен капацитет и аз му го дължа. Искам да благодаря на цялото си семейство, че беше до мен през всичко това. За всичко, което направиха за мен и Кевин. Вие означавате всичко! ", добави Еди Пенев.

На конкуренцията в Катар България ще бъде показана само от Валентина Георгиева на прескок. Състезателката на Филип Янев към този момент си обезпечи виза за Париж 2024, откакто завоюва две втори и едно първо място в други надпреварите от веригата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР