е резултат от работата на мисия за оценка на нуждите

...
е резултат от работата на мисия за оценка на нуждите
Коментари Харесай

ОССЕ: Препоръчваме изпращане на мисия за наблюдение на извънредни...

е резултат от работата на задача за оценка на потребностите в България на Службата за демократични институции и права на индивида (СДИПЧ) към Организацията за сигурност и съдействие в Европа. 

Мисията има за задача да реши нуждата от наблюдаване на идните национални и европейски избори в страната, размера на възможна бъдеща задача и какви специалисти да включва. 

 

Експертите на ОССЕ предлагат изпращането на “лимитирана изборна задача ” - втората по мащаб и съвестност мярка за наблюдаване. Предвид практическите компликации пред организацията на такава задача в късото време, което остава, ОССЕ предлага изпращането на екип от специалисти на място, които да проследят за честността на провеждането на изборите за народен и европейски парламент в България.

 

В заключенията си членовете на задачата цитират и за следения и платен избор, който гласи, че “търговията с гласове (в България) е рентабилен бизнес, следен от проведената престъпност и покровителстван от заинтригуваните политически субекти ” като “най-често на изборните операции са най-бедните, едва образовани гласоподаватели ”.

СДИПЧ към ОССЕ е междуправителствена организация, натоварена с наблюдението на изборите в 57 страни от Северното полукълбо. Препоръките на организацията са със сериозна тежест при разисквания на промени в изборните законодателства на страните членки.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР