Е, хайде, няма да ни откажете и няколко пържени оризови

...
Е, хайде, няма да ни откажете и няколко пържени оризови
Коментари Харесай

Пържени оризови кюфтета

Е, хайде, няма да ни откажете и няколко пържени оризови кюфтенца, какво като сте на диета

Необходими Продукти

● ориз - 1 ч.ч.
● картофи - 300 г
● кашкавал - 100 г
● яйца - 2 бр.
● сол
● черен пипер
● галета - за овалване
● олио - за пържене

Начин на подготвяне

Първо си сваряваме картофите в подсолена вода, като авансово сме ги обелили. Когато са подготвени, ги оставяме на страна, с цел да изстинат.

През това време варим ориза, който деликатно сме почистили и сме измили неколкократно, с цел да отстраним непотребното нишесте от него. Слагаме го във към този момент завряла вода със сол, като съотношението ни е 3 вода на 1 ориз.

Варим го 7 минути на по-силен огън, след което понижаваме огъня и го оставяме за още 2-3 минути на котлона. Оставяме тенджерата, в която го варим, още 10-тина минути, откакто я свалим от котлона с похлупак, с цел да се усвои водата.

В случай, че има още вода в тенджерата, просто ще я изсипем. Ориза оставяме също да поизстине. През това време се заемаме с другите артикули. Настъргваме картофите на едро ренде и ги слагаме в купа.

След това вършим същото с кашкавала. Когато оризът е охладен, прибавяме и него и смесваме съставките. Накрая прибавяме 1 разрушено яйце и подправките. Отново омесваме добре и си вършим кюфтенца, с величина по наш избор.

Нареждаме ги в паница или тарелка и ги слагаме в ледник за 15 минути, с цел да работим с тях по - елементарно. През това време си подготвяме в паница галетата, в която ще ги овалваме и разрушаваме другото яйце в купа.

Слагаме олиото на котлона, с цел да се сгорещи. Взимаме едно по едно кюфтета и ги потапяме поредно в яйцето, галетата и отново в яйцето, по-късно ги слагаме в мощно сгорещеното олиото.

Когато запълним тигана, в който пържим, прибираме кюфтета, които следва да създадем, още веднъж в хладилника, с цел да не омекват, тъй като има късмет да се разпаднат при пърженето.

Пържим и от двете страни до златисто или както ги обичаме. Когато ги вадим от тигана, ги нареждаме на домакинска хартия, с цел да отнемем непотребната лой. Сервираме ги със свежа салата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР