Дясната Мелони следва твърда линия срещу нелегалната имиграция, но в

...
Дясната Мелони следва твърда линия срещу нелегалната имиграция, но в
Коментари Харесай

Германия била виновна за мигрантския натиск върху Италия, смята Мелони

Дясната Мелони следва твърда линия против незаконната имиграция, само че в Италия тази година се следи внезапен скок в броя на мигрантите, като до момента на брега са пристигнали към 133 000 души - при към 69 800 за същия интервал на 2022 година

 

Мелони е изпратила писмо до немския канцлер на 23 септември, само че наличието му стана известно, откакто министърът на защитата Гуидо Крозето, високопоставена фигура в партията на Мелони " Италиански братя ", също взе на прицел в изявление в неделя немското държавно управление за това, че поддържа благотворителните организации.

В писмото на Мелони до Шолц, забелязано от Ройтерс, се споделя: " Научих с учудване, че Вашата администрация - без да  координира дейностите си с италианското държавно управление - е решила да поддържа със обилни средства неправителствени организации, които се занимават с приемането на незаконни мигранти на територията на Италия и със избавителни интервенции в Средиземно море ".

Говорител на немското външно министерство съобщи в петък, че Берлин извършва парламентарно решение за финансова поддръжка както за цивилен избавителни интервенции по море, по този начин и за планове на сушата, и е завършил разглеждането на двете оферти.

Министерството също по този начин съобщи, че спасяването на хора в морето е " легален, филантропичен и честен дълг ".

Миналата седмица Мелони утвърди нови ограничения за удължение на времето, през което мигрантите да бъдат арестувани и да се усили броят на центровете за задържане в опит да ги възпрат да отплават от крайбрежията Северна Африка към Европа, прекосявайки морето.

Нейното държавно управление също по този начин постанови, че мигрантите ще би трябвало да заплащат, с цел да избегнат задържане, до момента в който се обработва молбата им за протекция.

" Смятам, че напъните, в това число финансовите, на страните от Европейски Съюз, които са заинтригувани да дават съответна поддръжка на Италия, би трябвало по-скоро да се съсредоточат върху построяването на структурни решения за миграцията ", споделя Мелони в писмото си до Шолц.

Тя отбелязва също, че Германия би трябвало да се концентрира по-скоро върху подпомагането на мигрантите на лична територия, добавяйки, че наличието на лодки на благотворителни организации в морето може да подтиква мигрантски пътувания, които постоянно приключват с корабокрушения и жертви.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР