Движението Талибан написа отворено писмо до президента на САЩ Доналд

...
Движението Талибан написа отворено писмо до президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Талибаните предупредиха Тръмп да не увеличава броя на военните в Афганистан

Движението " Талибан " написа отворено писмо до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в което го предизвестява да не усилва броя на американските военни в Афганистан, където Съединени американски щати водят най-дългата война в историята си, съобщи ДПА.

" Опитът демонстрира, че изпращането на повече войски в Афганистан не води до нищо друго, с изключение на до разрушение на американската военна и икономическа мощност ", пишат талибаните.

Американският министър на защитата Джим Матис сподели през вчерашния ден, че държавното управление на Тръмп напълно скоро ще разгласи военната си тактика за Афганистан.

В скорошен отчет до Конгреса, до момента в който правенето на проекта беше още в началната си фаза, Министерството на защитата сподели, че ще усили броя на военните с няколко хиляди, основно за укрепване на задачата на НАТО " Решителна поддръжка ".

През 2010-2011 година в Афганистан имаше към 100 000 американски бойци, а в този момент броят им е към 8400.

През последните седмици се приказва, че Тръмп е размислил по отношение на първичния проект.

Според американски медии президентът обмисля и по-радикални разновидности като цялостно евакуиране на американските войски или замяната им с частни подизпълнители.

Талибаните обаче желаят да накарат Тръмп да се откаже и от тази концепция и пишат, че в случай че Съединени американски щати не могат да завоюват войната с професионалните си бойци, то няма да съумеят и с наемници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР