Двете политики в България спрямо Северна Македония бяха насърчавани и

...
Двете политики в България спрямо Северна Македония бяха насърчавани и
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Брюксел не е безпристрастен арбитър в спора София - Скопие

" Двете политики в България по отношение на Северна Македония бяха насърчавани и подклаждани дълго време от избрани кръгове в Брюксел . Тези кръгове прокарваха антибългарската промакедонистка линия, без да се преценяват с разпоредбите на Европейския съюз. Някои от тях от доверчивост. Някои, тъй като следват политиката, начертана от политиката на държавното управление на Съединени американски щати. Някои, тъй като вземат участие в проектчета, финансирани от държавното управление в Скопие. Брюксел не е неутрален съдия в този спор ".

Това сподели пред БНР Ангел Джамбазки, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат.

Той акцентира, че в Брюксел не ги интересува българската външна политика , " а ги интересува да принудят София да се съгласи РСМ да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз ".

" От доста време повтаряме, че има външен напън по тематиката . И в този момент тези неподготвени хора, вместо да се поучат от опита, ехидничиха и се подиграваха година и половина, а в този момент се усетиха, че има напън. Безспорен факт е, че натискът е огромен. И той идва от държавните управления и посолствата на Съединени американски щати, Германия и Австрия ", добави евродепутатът в предаването " 12+3 ".

Интервюто с Ангел Джамбазки можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР