Две представления ще представи днес, 2 март, Държавен куклен театър

...
Две представления ще представи днес, 2 март, Държавен куклен театър
Коментари Харесай

Две представления за малчуганите днес в Куклен театър Варна

Две представления ще показа през днешния ден, 2 март, Държавен куклен спектакъл - Варна за най-малките фенове на морската столица. От 11.00 и от 12.00 ч. децата фенове ще могат да гледат " На посетители на Баба Марта ". Постановката е подобаваща за деца над 3 години.

Първите пролетни цветя разсънват Баба Марта, заспала в дома си надалеч в планината. Те й оповестяват новината, че Февруари си е отишъл и цялата гора се приготвя за посрещането на пролетта и на първите птички.

В този миг идва щъркелът с писмо от другия брат на Баба Марта, Април, който след месец ще дойде. Баба Марта стартира да се приготвя, с цел да го посрещне - шета из къщи, гизди се, само че най-важната й задача е да подготви мартенички за всички. Първите й посетители са горските животни. Всички те я поздравяват с песни, с цел да получат бели и червени талисманчета за здраве. Накрая Баба Марта се насочва към децата с кошничка, цялостна с мартеници.

Автор: Росица Бърдарска

Постановка: Вера Стойкова

Сценография: Коста Ортодоксов

Музикално оформление: Светла Василева

В функциите: Таня Жекова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Емилия Петкова, Галин Гинев, Гергана Господинова, Ирен Лазарова
На 3 март от 11 часа малчуганите ще могат да гледат - " Аз съм българче ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР