Две компании ще получат финансиране в размер на 100 хил.

...
Две компании ще получат финансиране в размер на 100 хил.
Коментари Харесай

Стартъпите Whisp и AskTheCP получават по 100 хил. евро от инкубатора Sirma Venture Lab

Две компании ще получат финансиране в размер на 100 хиляди евро като част от инкубационната стратегия на " Сирма груп холдинг ", в която участваха над 30 млади компании. Партньор в изданието е фондът Innovation Capital, който работи посредством съфинансиране от Фонда на фондовете. Избраните стартъпи Whisp и AskTheCP са финансирани с по 50 хиляди евро от Innovation и с още толкоз от софтуерната компания уредник, с опция да привлекат спомагателни вложения от " Сирма " в размер на 300 хиляди евро.

" Добавената стойност от присъединяване, отвън финансирането, както от " Иновейшън ", по този начин и от " Сирма груп ", занапред ще се усеща в фирмите, с които сме в по-тясно съдействие, " споделя за инкубатора Ангел Ангелов, ръководещ сътрудник в Innovation Capital.

Двете софтуерни компании за здравни тeхнологии получават идентична сума, само че друга оценка, споделят още от фонда. AskTheCP създава софтуерно решение за вярно антибиотично лекуване на пациенти. WHISP улеснява релокацията на интернационалните чиновници, осигурявайки навигация и обмисляне на трудовата миграция. 40 нови покупко-продажби за Innovation през 2023 година " Предвиждаме по-тежки времена за бизнеса през 2023 година предвид на разрастващата се икономическа застоялост, " изяснява Ангелов. " Компании, които нямат постоянни и рентабилни индикатори, разчитат единствено на еднородна потребителска база и не могат да бъдат стопански гъвкави, ще изпитват усложнения, " приключва той.

И въпреки всичко фондът приключва покупко-продажби на цялостни обороти. За календарната 2022 година Innovation Capital афишира 16 приключени покупко-продажби, като е в развой на затваряне на още 26, споделя Ангелов. Очаква най-малко 40 нови покупко-продажби през идната 2023 година, приключва той.
Реклама Свързани публикации Последна инвестиция на Eleven за 2022 година: 1.25 млн. $ в румънски стартъп 7 декември 2022, 17:31 Българската платформа за виртуална действителност QuarkXR набира 1.5 млн. евро 7 декември 2022, 08:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мери Иванова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР