Две експлозии са причинили пожар в намиращ се на Балтийско

...
Две експлозии са причинили пожар в намиращ се на Балтийско
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха руски терминал на Балтийско море, съобщава се за атака с дронове

Две детонации са предизвикали пожар в намиращ се на Балтийско море терминал на най-големия съветски производител на полутечен природен газ „ Новатек “. Според съветската осведомителна организация РИА, която се базира на локални публични лица, пожарът е бил локализиран в склад за гориво с съдържимост 100 куб. м.

„ Няма потърпевши вследствие на пожара на терминала на „ Новатек “ в пристанище Уст-Луга. Персоналът е бил евакуиран “, съобщи по-рано в Телеграм губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко, без да уточни каква е повода за пожара в терминала на работещото през цялата година пристанище в съветската част на Финския залив, на към 170 км западно от Санкт Петербург и на 35 км от границата с Естония.

Руската осведомителна организация Шот заяви в Телеграм, че локални поданици са чули дрон, последван от няколко детонации . Базираната в Санкт Петербург новинарска медия „ Фонтанка “ съобщи, че преди известията за пожара на терминала в небето са били видяни най-малко два дрона, летящи към града, съобщи Българска телеграфна агенция.

В непосредственост до пожара са се намирали три огромни интернационалните танкера, макар че няма данни те са претърпели вреди, прибавя Фонтанка.

По-късно денем от„ Новатек “ оповестиха, че пожарът, избухнал рано сутринта в неделя в газов терминал на пристанището Уст-Луга, е породен от „ външен фактор “ . Операторът добавя, че няма жертви и сега пожарът е „ локализиран “, без да дава повече детайлности за повода.

Руското министерство на защитата заяви, че украинските офанзиви през нощта са били осуетени, само че не загатна за никакъв случай в региона на Ленинград. Комплексът Уст-Луга преработва кондензат от природен газ в нафта, реактивно гориво и съставни елементи за корабно гориво, съгласно уеб страницата на „ Новатек “. Газопроводът „ Северен поток 2 “, водещ към Германия, който по този начин и не е пуснат в употреба след бойкот през септември 2022 година, стартира от град Уст-Луга, съобщи БГНЕС.

Тази седмица Киев пое отговорност за две офанзиви против петролни депа в Русия, в това число една в същата Ленинградска област, където се намира Уст-Луга. Второто нахлуване в региона на Бранск, граничещ с Украйна, докара до огромен пожар.

Кремъл продължава да показва спора с Украйна като невлияещ върху всекидневието в Русия. Но с наближаването на президентските избори в Русия през март, Украйна ускори офанзивите с дронове и ракети оттатък границата на вражеската територия, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР