Дванайсетокласникът Стоян Антов от СУ Димитър Маринов в Лом е

...
Дванайсетокласникът Стоян Антов от СУ Димитър Маринов в Лом е
Коментари Харесай

Ученик от Лом с първо място в Национална ученическа конференция

Дванайсетокласникът Стоян Антов от СУ " Димитър Маринов " в Лом е завоюва първо място със своя роман в десетото издание на Националната ученическа конференция по гражданско обучение на тематика " Семейство-училище-общество ", провела се в Добрич. Във форума се състезаваха и възпитаници с есета, презентации и филми.
Стоян Антов към този момент е издал две стихосбирки - " Светлините на града " и " 200 часа разлика ". 
" В трета възрастова група, в раздел " Проза " за роман завоювах първо място. Моят роман е за петдесетгодишен мъж, който губи дядо си, който е на 101 години. Дядото всяка вечер оставя едно писмо до леглото си. Старецът умира и оставя писмото, в което написа, че желае да го погребат със сакото с кафявите копчета. Разказът е основно за търсенето на сакото и какво се крие в него. А това е чернобяла фотография на неговите баба и дядо. Това е първият ми роман, който написах. Той е един сантимент, по-скоро тази фотография е незнайна, и на моя воин му става доста благо, че я вижда. Трогателна история ", споделя ученикът.
Стоян Антов описа и по какъв начин се стига до основаването на описа " Сакото с кафявите копчета ".
" Започнах да пиша описа през ноември месец. Моята госпожа, Лилия Богданова, ми даде концепция от три неща да направя една история и основната концепция беше за копчето. И по този начин се роди тази концепция, за 20 минути се роди този мой роман. За мен най-голямата премия е, че се хареса на журито и на публиката. Всички ми имат вяра и това е най-голямата поддръжка за мен ", споделя той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР