Двама ученици от бяха отличени за тяхна достойна постъпка, съобщиха

...
Двама ученици от бяха отличени за тяхна достойна постъпка, съобщиха
Коментари Харесай

Двама ученици от Велинград намериха и върнаха скъп смартфон

Двама възпитаници от бяха отличени за тяхна почтена постъпка, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик. В края на септември 14-годишните Давид Попов и Иван Иванов, които са възпитаници в Професионалната гимназия по горско стопанство „ Христо Ботев ” във Велинград били в центъра на курортния град. Преминавайки около локално кафене те разкрили на земята безценен смарт телефон. Учениците за момент не се поколебали, взели апарата и отишли в локалното полицейско ръководство, където го предали. Още на същия ден органите на реда открили, че притежател на изгубения телефон е 19-годишен младеж от Пещера. Момчето пристигнало в РУ-Велинград и получило назад своя мобилно устройство.

В тази връзка, в постройката на полицейското ръководство във Велинград началникът на ръководството основен контрольор Стоян Кюпов връчи грамоти на двете момчета. Той ги поздрави за доблестната и почтена постъпка, като им пожела да не престават с държанието си да дават образец на своите съученици и другари. На срещата участваха още техният класен началник господин Филип Устабашиев и заместник-директорът на учебното заведение инж. Надежда Шатърска – Ганчева.
 Националният исторически музей продължава изследванията на Букелон – ловната цитадела на императори и султани (СНИМКИ) Националният исторически музей продължава изследванията на Букелон – ловната цитадела на императори и султани (СНИМКИ)
След едногодишно спиране, през 2021 година продължиха археологическите разкопки на крепостта Букелон, край с. Маточина. Проектът предвиж...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР