Двама полицаи са осъдени на първа инстанция за нанесен побой

...
Двама полицаи са осъдени на първа инстанция за нанесен побой
Коментари Харесай

Осъдиха двама полицаи, млатили арестант при задържане в Бобошево

Двама служители на реда са наказани на първа инстанция за нанесен побой над задържан. Районният съд в Дупница призна подсъдими, чиновници на Министерство на вътрешните работи за отговорни в нанасяне на телесна щета на арестуван при осъществяване на службата им. Случаят е от 2018 година, когато двама чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Дупница, сектор в Бобошево са нанесли побой над арестуван мъж.

Районен съд - Дупница призна подсъдимия С. П. за отговорен за нанасяне на междинна телесна щета и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, изтърпяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години. Съдът осъди С. П. да заплати на потърпевшия С. Б. сумата от 8000 лева, представляваща обезщетение за неимуществени вреди изразили се в претърпели болки, вследствие на закононарушението, като искът за разликата до 125 000 лв. отхвърля като безпочвен.

Районен съд – Дупница призна подсъдимия В. С. за отговорен за нанасяне на лека телесна щета, само че го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказване " санкция " в размер на 2000 лв.. Осъжда В. С. да заплати на потърпевшия С. Б. сумата от 2000 лева, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, изразили се в претърпени болки, вследствие на закононарушението, като искът за разликата до 75 000 лева отхвърля като безпочвен.

Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд - Кюстендил.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР