Двама първолаци от тервелското училище Йордан Йовков намериха голяма сума

...
Двама първолаци от тервелското училище Йордан Йовков намериха голяма сума
Коментари Харесай

Министърът на образованието лично поздрави двамата първолаци от Тервел заради доброто им дело

Двама първолаци от тервелското учебно заведение " Йордан Йовков " откриха огромна сума пари и предадоха всичко в полицията. За добрината си децата получиха грамоти от учебния шеф, през днешния ден се чака и персонално министърът на образованието да ги награди, споделя Нова тв. 

Чувстваме се удовлетворени, че намерихме парите. Като ги намерихме,, си помисклихме, че някой човек ги е изгубил. Ако в този момент намерим отново, отново ще ги върнем, разясниха момчетата Михал Михалев и Ефе Сабит. 

Тези деца са горделивост за страната ни. Всяка добра постъпка, колкото и дребна да е тя от позиция на цялото общество, е горделивост. Гордост е това, че тези деца са освен положителни възпитаници, само че и положителни хора. Те правят положително, а то стои в основата на човешките връзки. Те мислят за другите, това е емпатия, това е грижа за близките, разяснява минир Галин Цоков. 

В тази обстановка би трябвало да поздравим и техните родители, и техния преподавател, че са съумели по този начин добре да възпитат децата, добави министърът. 

Добротата като мощна страна на характера е в основата на обществената и прочувствена просветеност, по тази причина аз се надявам, че във от ден на ден класни стаи децата ще се учат на положително, ще вършат положително и ще пораснат като положителни хора, добави той.

Добре е и сходни действия да не остават незабелязани. Решихме да ги наградим и с грамота, и с веществен подарък, който е обвързван с образователния развой, тъй като те ще могат доста по-добре да учат в цифровата раница, тъй че се надявам, те да останат удовлетворени, уточни той.



Гордея се с децата, които образовам. Възпитанието стартира в фамилията, само че продължава в учебно заведение. Учим ги да бъдат положителни, да почитат и себе си, и близките. След случката в действителност в целия град, а и в България, познати ми се обаждаха да кажат какъв брой се гордеят с тези деца, разяснява класния на двете момчета Ненка Костова. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР