Двама млади мъже с атрактивни професии станаха доброволно санитари в

...
Двама млади мъже с атрактивни професии станаха доброволно санитари в
Коментари Харесай

Адвокат и коминочистач станаха санитари в COVID отделения

Двама млади мъже с атрактивни специалности станаха непринудено санитари в Коронавирус отделенията на лечебните заведения в своите родни градове.

Единият от тях е юристът Веселин Анестиев, който от 9 ноември се труди при тежко болните наедно с останалия обслужващ личен състав, написа clinica.bg.

Преди да застане на адвокатската катедра той е работил като следовател в локалното полицейско ръководство.

В следствие се занимава с наказателни каузи. От 12 дни задължението му е още в 7.00 ч. да е облечен в цялостно защитно облекло, да почиства и дезинфекцира първо стаите на лекаря и здравната сестра, както и на общите пространства. После влиза да чисти и при болните.

В Разградската болница пък, с тази активност се е самонаел коминочистачът Богослов Стоянов. Мъжът е на 27 години и декларира, че е благополучен да бъде потребен в този сложен миг.

Боги, както е прочут в района, е единственият с тази специалност и към момента е доста издирван за разчистване на комини, камини и барбекюта. Стоянов не е напълно необут във връзка с медицинските знания.

Той е приключил и курсове за парамедици, положил е всички нужни изпити и има прочут опит от Центъра за незабавна здравна помощ в Разград. В болничното заведение той се труди като санитар и извършва всичко без несъгласие, което му слагат като задача както лекарите, по този начин и медицинските сестри.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР