Двама магистрати, чиито имена се появиха в публичното пространство след

...
Двама магистрати, чиито имена се появиха в публичното пространство след
Коментари Харесай

Прокурор и следовател отричат познанство с Нотариуса, не знаели и зачастния клуб за магистрати

Двама магистрати, чиито имена се появиха в общественото пространство след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, сами желаеха да се явят на чуване пред Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), с цел да отрекат каквито и да връзки с убития.

Първи на въпроси на магистратите дава отговор апелативният прокурор на София Радослав Димов. Той изясни, че е изискал да бъде изслушан, с цел да бъде изчистено и негото име, и това на институцията, която съставлява, тъй като " страда от болест, която не му дава доста време живот. "

" Не познавам г-на Божанов, единствено знам за него това, което се носи в професионалните среди, че е заможен лъжец. Лично в никакъв случай не съм се запознавал с него, " сподели Димов.

Той обаче удостовери, че се е познавал с юриста му - Велимир Атанасов - във времето, в което последният е бил арбитър в Софийския областен съд. Откакто Атанасов е станал юрист обаче, магистратът споделя, че не е поддържал никакви контакти с него.

Изслушването на Димов е по отношение на изказвания на гръцкия предприемач Анастасиос Дикос. Той споделя, че дружно с други предприемачи са били изнудвани от кръга към Мартин Божанов - Нотариуса.

Министерство на вътрешните работи към този момент разгласи, че ще ревизира Атанасов, посочен като индивида, упражнявал тормоз против гръцката компания " Данаос девелопмент " и разказан от различен гръцки предприемач - Йоаким Каламарис, като

Самият Димов, който ръководеше районната прокуратура в София до 2019 година, изясни, че замесването на името му с активността на Нотариуса и със случая с изнудванео предприемачи е поредна корист с името на магистрат.

" Разбрах от медиите за първи път, като прочетох изявлението на гръцките предприемачи. Не съм бил наблюдаващ прокурор по кореспонденция, обвързвана с този гражданско-правен спор, нито е достигала по какъвто и да е метод информация за нея до мен ", съобщи той.

Като клеветническо дефинира замесването на името си следователят Ясен Тодоров, който беше измежду най-влиятелните членове на предходния състав на Висш съдебен съвет.

" Никога не съм си комуникирал с него (Мартин Божанов), не знам къде са му офисите, " отговори Тодоров на въпрос познавал ли е Нотариуса.

Следователят назова и изказванията, че е посещавал така наречен клуб за магистрати, свързван с Божанов.

" Не знаех за съществуването на подобен клуб, а в този регион от години не съм минавал, " бяха думите на Тодоров.

Той отхвърли да познава и Велимир Атанасов и също изиска името му да бъде изчистено.

Прокурорската гилдия към момента не е взела решение дали да стартира изследване, каквото правят Съдийската гилдия и Народното събрание във връзка разследваната мрежа за въздействие на Божанов, или да продължи с чуванията на магистрати по случая.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР