Двама австралийци и един американец правят това, което обичат, на

...
Двама австралийци и един американец правят това, което обичат, на
Коментари Харесай

Как плаж в мексиканската област Баха Калифорния се превърна в смъртоносен за сърфисти от Австралия и САЩ

Двама австралийци и един американец вършат това, което обичат, на зашеметяващия, значително изолиран сектор от тихоокеанското крайбрежие на Баха Калифорния , написа „ Асошиейтед прес “. Последните им фотоси в обществените мрежи ги демонстрират седнали и загледани във вълните.

Това, което се е случило, с цел да се споминат, евентуално е било толкоз инцидентно, колкото преминаващ пикап, цялостен с хора с неприятни планове. Сърфистите са убити в главата , а телата им са захвърлени в затрупан бунар на километри от тях. Развоят на събитията е като от кошмарите.

Братята Джейк и Калъм Робинсън от Австралия и американецът Джак Картър Роуд явно са спрели да сърфират на вълните сред Пунта Сан Хосе , на към 50 благи (80 км) южно от Енсенада, и Ла Бокана , по-северно на брега. Те са били нападнати там на 28 или 29 април. Веднага откакто полицията пристигнала на последния им прочут лагер, станало ясно, че нещо грубо се е объркало . Имало петна от кръв и следи , „ като че ли са били влачени тежки предмети “ , което навежда на подозрения за нахлуване . Това е мнението на прокуратурата на щата Баха Калифорния, която се пробва да направи възстановка на мястото на случая.

Главният прокурор на щата Мария Елена Андраде Рамирес разказа моментите на смут , които евентуално са поставили завършек на пътуването на тримата мъже. Тя изрече съмнение, че убийците са минали около тях, видели са пикапа и палатките на чужденците и са желали да откраднат гумите и други елементи на камиона. И продължи:

„ Но когато чужденците се доближили и ги хванали, сигурно са оказали опозиция. “

Според нея тъкмо тогава убийците щели да гръмнат мъжете. Според нея те евентуално не са били нападнати, тъй като са били туристи.

„ Доказателствата сочат, че те (убийците) не са знаели от кое място са. “

Андраде Рамирес съобщи, че възстановката на събитията се основава на отчетите на правосъдния доктор , като означи, че и тримата имат рани от патрони в главата .

Направен е припрян опит за заличаване на доказателствата. Палатките на чужденците явно са били изгорени. Пикапът е бил отвеян на километри и изгорял. По-късно камионът на нападателите е открит с револвер вътре.

След това, на място, до което е извънредно мъчно да се стигне, телата са хвърлени в бунар на към 4 благи (6 км) . Разследващите били сюрпризирани, когато под телата на тримата чужденци било открито четвърто тяло, което било там от доста по-дълго време.

„ Вероятно е да са знаели авансово за това “ , споделя Андраде Рамирес за нападателите, като признава опцията те да стоят зад предходното ликвидиране .

Кладенецът е бил затрупан с дъски.

„ Беше безусловно съвсем невероятно да го намерим “ , призна Андраде Рамирес и изясни, че за изваждането на телата са били нужни два часа.

Прокурорите оповестиха, че разпитват трима души за убийствата. Двама от тях са били хванати с метамфетамини . Единият от тях, жена, е имал мобилния телефон на една от жертвите, когато е бил хванат. Прокурорите обявиха, че двамата са арестувани в очакване на обвинявания за опиати, само че не престават да са обвинени за убийствата.

Трети мъж е бил задържан по обвиняване в закононарушение, еднакво на похищение, само че това е станало преди намирането на телата. Не е ясно дали против него могат да бъдат повдигнати още обвинявания. Смята се, че третият мъж е взел участие директно в убийствата. В сходство с мексиканските закони прокурорите го идентифицираха с първото му име – Хесус Херардо , с псевдоним „ ел Кекас “ – жаргонна дума, която значи кесадиля или тортиля със сирене. Андраде Рамирес посочи, че той има престъпно досие , което включва търговия с опиати, кражба на коли и домашно принуждение, и добави:

„ Сигурни сме, че са забъркани още хора. “

Тя акцентира, че не може да разисква нищо, обвързвано със обвинените, нито възможните им показания, защото това не е разрешено от мексиканското законодателство и може да навреди на делото против тях. Андраде Рамирес означи, че фамилиите на жертвите са декларирали, че братята и Роад са идвали доста пъти на крайбрежното място и в никакъв случай не са имали проблеми. Този път обаче „ не е имало по какъв начин да потърсят помощ, когато нападателите са се появили “ .

Австралийският министър-председател Антъни Албанезе съобщи във вторник, че е изискал опция да беседва с родителите на братята Дебора и Мартин Робинсън. Ето какво съобщи пред кореспонденти в град Рокхамптън в щата Куинсланд Албанезе:

„ Това е ужасна покруса и сърцето ми е покрай тях в този миг. Покрай идентифицирането на тези прелестни млади мъже роднините са пристигнали в Мексико. Работихме с тях посредством Министерството на външните работи и търговията. Посочих, че искам да беседвам с тях в уместно време по техен избор. “

Бъдещото на Националната детска болница: До дни стартира разчистването за терена й

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР