Два златни и три бронзови медала заслужиха състезателите от националния

...
Два златни и три бронзови медала заслужиха състезателите от националния
Коментари Харесай

Българските национали по ММА спечелиха два златни и три бронзови медала в първия ден на европейското първенство в Белград

Два златни и три бронзови медала заслужиха състезателите от националния тим на България по ММА след първия спортен ден на европейското състезание за момчета (до 14 години), кадети (до 16 години) и юноши (до 18 години) в сръбската столица Белград.

Европейски трофеи в своите категории заслужиха Лазар Рачков (52 кг, момчета) и Мартин Петков (77 кг, кадети), до момента в който с бронзови медали се окичиха Мартин Матев (44 кг, кадети), Петя Петрова (52 кг, кадетки) и Мартин Стоилов (72кг, кадети).

Други пет от българските спортисти пък съумяха да се наредят измежду най-добите шест в категориите си - Каан Ибрям (40 кг, момчета), Йордан Иванов (57 кг, момчета), Георги Русев (57 кг, кадети), (Александър Делчев (44 кг, кадети), Данаил Милчев (63 кг, кадети).

" Първият ден на европейското състезание в Белград се оказа доста сполучлив за нас. Радвам се, че макар нежната възраст на състезателите и това, че множеството от тях вземат участие за пръв път на огромно състезание, те съумяха да показват почтено страната ни на най-големия интернационален конгрес по ММА, проведен в Европа. Поздравявам всички медалисти, техните персонални и национални треньори, както и всички, които са съпричастни към активността на Българска федерация по ММА и ни поддържат. Класирането измежду петте най-хубави страни в Европа, измежду 32 страни участнички е голям триумф. Надявам се да продължим да се представяме по този начин сполучливо и в идващите спортни дни на европейското състезание ", съобщи Станислав Недков, ръководител на Българска федерация по ММА.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР