Два месеци преди парламентарния вот лъснаха първите предизборни битки в

...
Два месеци преди парламентарния вот лъснаха първите предизборни битки в
Коментари Харесай

Фандъкова предизборно се нахвърли върху идеята на БСП за мораториум за строежи

Два месеци преди парламентарния избор лъснаха първите предизборни борби в Столичният общински съвет(СОС). Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова се нахвърли в четвъртък на концепцията за мораториум на градежи в зелени пространства на кмета на регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев, който е от редиците на Българска социалистическа партия. Повод за офанзивата ѝ станаха признатите в сряда ремонти в Закона за устройство на територията, които съгласно Фандъкова вземат решение значими проблеми за бъдещото ново строителство в градовете. След като се похвали, че те са инициирани от нея и основния проектант Здравко Здравков, тя стартира да изрича изненадата и съжалението си, че в пленарната зала не са подкрепени от Българска социалистическа партия .

" Тези промени през вчерашния ден бяха признати единствено с гласовете на представителите на ГЕРБ и Обединени патриоти, за жалост с изненада разбрах, че депутатите от Българска социалистическа партия не са подкрепили тези промени, а в това време знаем в това число и кметове на региони от Българска социалистическа партия слагат остро самият проблем. Вместо да покрепят действителни, законни решения сътрудниците от Българска социалистическа партия избират да подвеждат хората с предизборни, популистки краткотрайни ходове като мораториуми върху строителството. Нека се сплотяваме към същинските законни решения, а да не се възползваме предизборни ходове най-малко по значими решения за София ", съобщи Фандъкова пред съвещанието на СОС в четвъртък.

Умело, столичният кмет не назова поименно кой областен кмет от Българска социалистическа партия засяга, само че той е обществено прочут. Преди седмици кметът на , че възнамерява референдум за въвеждане на 10 годишен мораториум на градежи в зелени площи в деня на изборите - 4 април. Кметът Делян Георгиев прецизира, че това е негово предизборно заричане към жителите на " Изток ", " Изгрев " и " Дианабад ".

" Да се спре ли застрояването на зелените площи - паркове, градини, улично озеленяване и зелени площи за лимитирано публично прилагане и на площите сред постройките при сложно застрояване на територията на Столична община, регион " Изгрев " за период от 10 години? " , е първият основен въпрос който се кани да пита Георгиев локалните поданици.

Вторият е да се вкара ли зона за платено паркиране на територията на региона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР