Дунавският регион привлича туристи със специална винена карта. В изработката

...
Дунавският регион привлича туристи със специална винена карта. В изработката
Коментари Харесай

Производител на вино: Българските вина по нищо не отстъпват на световните

Дунавският район притегля туристи със специфична винена карта. В направата ѝ са взели участие 17 мазета, а задачата е да бъде разпространявана Западна и Централна Дунавска низина.

Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ производителят на вино Еми Маринова.
Тази карта е резултат от 5 месеца работа. 17 мазета от района се събрахме да разпространяваме нашия район. От позиция на туризъм в нашия район има по-малко туристи. С картата искахме да покажем, че има доста мазета, които вършат забавни виновност в този район, а и доста забележителности в него.С тази карта искахме да покажем, че района разполага и с огромни естествени благосъстояния за водни спортове, колоездене, че има доста екопътеки, пещери. Всички тези благосъстояния през вековете са довели и до неповторимо културно завещание.
Еми Маринова, производител на вино

Този район съставлява 1/5 от България и това дава огромно многообразие. Реката Дунав има огромно въздействие върху климата в района. Има всевъзможен тип виновност, 13 месни сортове български и 23 интернационалните, които произвеждаме в Дунавския район. Белите виновност са доста положителни, тъй като реката разрешава да има повече прохлада, което е значимо за едно бяло вино. Елегантни червени виновност също се вършат. Каним хората да ни посетят, само че и да опитат виновността ни, тъй като ще останат впечатлени, сподели още Маринова.

Тези 17 мазета съставляват хиляди декари лозя. Искаме да покажем по какъв начин се създава виното, по какъв начин се отглеждат лозята. Целта на тази карта е туроператорите да могат да създадат винени турове, като знаят по какъв начин да ни комбинират, изясни специалистът.

Очакваме в този момент да се направи и цифрова карта на България, която да сплоти всички области. Но това ще е самодейност на Министерството на туризма. Винопроизводството в този момент е записано в листата на културните наследства в България. Тя е значима част от туризма в България, добави тя.

Българските виновност по нищо не отстъпват на международните. Качеството им е впечатляващо, безапелационна е Еми Маринова. Това, което се прави у нас е неповторимо. Все повече се връщаме към български сортове като Мавруд, Мискет, Тамянка и така нататък

За агнешкото на Гергьовден предлагам сира - доста хубаво алено вино, само че каквото и алено вино да изберете ще се върже прелестно, сподели още Еми Маринова.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР