Думите на Ицо Хазарта пред комисията по култура не отговарят

...
Думите на Ицо Хазарта пред комисията по култура не отговарят
Коментари Харесай

Силвия Кацарова: Не е прав Хазарта за младите. Каза, че музиката им била простотия

Думите на Ицо Хазарта пред комисията по просвета не дават отговор на истината. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по бТВ певицата Силвия Кацарова.

„ Защото се твори се доста прелестна музика в България, само че тя няма късмет да бъде чута. Затова нашето искане е за 100 % българска музика в националните медии ", съобщи певицата.

По думите ѝ БНР и Българска национална телевизия имат делегиран бюджет от 150 млн. лв. и това са пари на всеки българин, който си заплаща налозите.

От тях 11 % са за българските създатели и 90% излизат на открито от тези пари. Ние субсидираме непозната просвета – европейската просвета, сподели още тя.

Англоезичните звезди имат международния пазар, ние имаме една дребна България и за какво в нашата татковина да не звучи 100 % българска музика единствено за БНР и Българска национална телевизия, означи Силвия Кацарова.

Аз имам над 100 песни, ние бълваме нова музика, само че тя няма еднакъв късмет, разяснява още певицата.

" Не е прав за младите, Ицо. Каза, че била дивотия музиката на младите създатели. Всички създатели, които са свободни, на свободния пазар, без огромните компании зад тях, те сами се продуцират. Не им дават късмет в никакви малките екрани, нямаме една българска ранглиста за българска музика ", добави Кацарова.

По думите ѝ българите желаят да се опази българското.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР