Друго си е, когато вкъщи има торта, нали? Да, може

...
Друго си е, когато вкъщи има торта, нали? Да, може
Коментари Харесай

Рецепта за торта с готови блатове и домашно сладко

Друго си е, когато у дома има торта, нали? Да, може да е някакъв различен сладкиш, само че тортата си е торта! По-ефектна, по-пищна, по-впечатляваща,по-тържествена! Но времето не постоянно стига, с цел да изпечем блатовете за домашната торта с ванилов крем и орехи, или пък платките от рецептата за френска селска торта не са напълно идентични, или пък алената багра не е била напълно алена и тортата Червено кадифе е по-скоро с различен цвят. Или пък просто нямаме ентусиазъм за цяла рецепта за торта, а желаеме да зарадваме някой за неговия празник. И тук идват избавителните подготвени блатове!
Прочетете още
Необходими артикули:

блат за торта - 1 пакет

крема сирене - 600 грама

заквасена сметана - 200 грама

захар - 1/2 чаена чаша

ванилии - 1 брой

сладко - 1 чаена чаша

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за торта с подготвени блатове и домашно сладко е изборът на блатовете. Блатовете са най-често в комплект по три. Изберете какаови блатове, с цел да вършат контрастност в белия крем. Внимавайте блатовете да са пресни.

Пригответе крема за тортата с подготвени блатове и домашно сладко, като разбиете първо заквасената сметана със захарта и ванилията благодарение на миксер, след което прибавете и крема сиренето, до приемане на равен крем.

Сглобете тортата като поставите първия блат в паница за торта, намажете добре с по този начин получения крем, добавите от определеното от вас сладко благодарение на лъжица, като гледате сладкото да се разпредели отмерено. Слагате идващия блат и повтаряте тази процедура. Накрая поставяте третия, поръсвате леко със сладко, а за декорация може да добавите листа мента или маточина. Можете да употребявате вашето обичано домашно сладко, като сладко от боровинки, сладко от ягодини, сладко от вишни, или пък друго сладко, като сладкото от касис, с което е приготвена и тортата на фотосите.

 

Източник: supichka.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР