Дребни търговци изпълниха списъците на НАП с обекти и фирми,

...
Дребни търговци изпълниха списъците на НАП с обекти и фирми,
Коментари Харесай

Квартален салон, каравана за понички и кафемашна: Дребни търговци напълниха списъка с нарушители на НАП

Дребни търговци извършиха описите на Национална агенция за приходите с обекти и компании, подлежащи на запечатване. Кафеавтомати, квартални магазини, каравани за храна и фризьорски салони са били засечени в нарушавания при последните инспекции на чиновници на Националната приходна организация. в описите, оповестени от териториалното отделение в Пловдив, откриваме даже клуб на пенсионера, находящ се в Свиленград.
Прочетете още
Всички тези обектиподлежат на " запечатване " поради неиздаване на касов бон, нередовност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби, поради които най-често инспекторите постановат сходна насилствена мярка.

Квартален фризьорски салон на ул. „ Ген. Радко Димитриев “ в „ Гладно поле “ е станал част от подлежащите на запечатване обекти. Той е регистриран на компанията „ Кривест “ ЕООД, благосъстоятелност на Светла Начева.



Автосервиз на ул. „ Брезовско шосе “ 83 също е бил засечен в неправда. Обектът е стопанисван от компанията „ Брабус 72 “ ЕООД на Николай Колев. Дружеството му  изпълнява активност монтьорски услуги на всевъзможни МПС-та, а в комерсиалния указател са записани още счетоводни, хотелиерски, туроператорски, програмни, даже импресарски услуги.

Сред обектите извършители е и баничарница на ул. " Цоко Каблешков " 11 в центъра на Пловдив. Фирмата „ УЙГУР ДЖУМА – АНТЕБАКЛАВА “ Едноличен търговец, на която е записана, е благосъстоятелност на Уйгур Джума. Основал я е на 15 март тази година, като от първата опасност от запечатване не е минало даже полугодие. 



Прави усещане, че в последно време в описите на Национална агенция за приходите все по-често попадат и улични автомати. През последната седмица в нарушаване е било засечено физическото лице Петя Колева. Нейното нарушаване на Закона за Данък добавена стойност е поради вендинг машина. Тя е конфигурирана на ул. „ Лозенец “ в пловдивското село Гълъбово, като евентуално е обслужвало без нужната регистрация.

Сред обектите на дребни търговци без регистрация е попаднала и каравана за понички. Тя е работила на центъра на село Искра, до постройката на кметството. Като неин собственик е вписано лицето Донка Василева.



Сред подлежащите на запечатване обекти е попаднал и магазин на русенската компания „ Ауто Хит “ ООД. Дружеството има представителства и търговски обекти в съвсем всички области в страната, като в Пловдив разполага с два магазина. Този, влезнал в описите на Национална агенция за приходите, се намира на ул. „ Рогошко шосе “ 6.

Дружеството е благосъстоятелност на Златан Джурелов,  Милен Кунчев  и Пламена Кунчева. Тримата са съдружници и споделят друг дел от капитала.



Съдбата на обектите, основали причина за използване на насилствена административна мярка „ Запечатване “, към момента не е решена. Собствениците им имат право да апелират мярката, наложена им от инспекторите, в период от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца възнаграждение на имуществена глоба. При наново нарушаване обаче не се позволява печатане на обекта преди приключването на един месец от запечатването му.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР