Доц. Момчил ДойчевДа се правят експерименти с перманентни избори по

...
Доц. Момчил ДойчевДа се правят експерименти с перманентни избори по
Коментари Харесай

Направете правителство сега, а не след нови разрушаващи държавността избори

Доц. Момчил Дойчев

Да се вършат опити с перманентни избори по време на война, а България е в необявена от Русия хибридна студена война, е псевдодемократична инвестиция, която ще ни коства изваждането на страната от цивилизования свят и

връщането ни в съветския " мир "

на диктатурата, мизерията и войната.

Руската " пета колона " в държавните институции, в медиите, образованието и на всички места работи синхронизирано и методично за постигането на задачите на Путин. В момента те са свързани с интензифицирането на войната срещу нашата цивилизация и търсене на пробив в защитата на НАТО като за задачата на съветските агресори и терористи България наподобява най-лесната плячка.
Затова - никакви избори.

Търсете държавно управление непременно

с компромиси и от двете страни с първия или втория мандат. Напр. отдръпване на заявките в деловодството на Народно събрание за безучастие в ротационното държавно управление от Габриел и Денков, дружно с министрите, подали оставки, сключване на съдружно съглашение и гласоподаване на държавното управление, препоръчано по-рано от Габриел и продължение на секторните политики на смяна в регулаторите по предложенията на ППДБ. Който отхвърли това или сходно на това предложение ще се демаскира като путински сътрудник и ще бъде отговорен за хвърлянето на страната в безпорядък и реституция на мракобесния тоталитарен пропутински режим.

В най-значимия политологичен разбор, който съм чел в последно време " Как умират демокрациите " на Даниел Зиблат и Стивън Левицки съществена теза е, че демокрацията умира, когато публичното мнение се поляризира изкуствено, а политическите съперници стартират да се възприемат от необятната публика като врагове. Това

разглобява, разпарчатосва демокрацията,

която не е нищо друго, с изключение на форма на взаимно общуване и разговор сред разнообразни хора с разнообразни и даже противоположни хрумвания, само че на основата на демократичните полезности.
Демокрацията умира, когато политиката стартира да наподобява на футболен мач, в който агитките на противниковите тимове се надвикват и ненавиждат. Тогава в действителност освен консенсусът, само че и разговорът стават невъзможни.
Но представителната парламентарна народна власт не е футболен мач. Политическият терен е терен на съревноваващи се полезности в границите на цивилизования разговор, а не на войната.

Затова в случай че милеете за България като европейска, демократична и цивилизована страна - сторете невъзможното и направете държавно управление в този момент, а не след нови разрушаващи държавността избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР