Достигна до нас скръбната вест за упокоението в Господа на

...
Достигна до нас скръбната вест за упокоението в Господа на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит изпрати съболезнования за кончината на архиепископ Хризостом II

Достигна до нас скръбната новина за упокоението в Господа на Предстоятеля на Кипърската православна черква Негово Блаженство архиепископ Хризостом Втори, се споделя в съболезнователния адрес на българския до Светия синод на Кипърската архиепископия, оповестиха от Българската патриаршия.  

" Животът на Блаженейшия архиепископ Хризостом до последния му мирис бе изпълнен със величаене и служение на Бога и индивидите. От ранно детство е предан на Христа и отдаден в служение на Светата Църква, на която той през всички тези години на свещеническо, архиерейско и предстоятелско служение постави усилия да опази нейния възвишен престиж, изпълнявайки църковното си смирение и свещените догми на светата Православна черква ", показва в съболезнованието българският патриарх.

" Архиепископ Хризостом бе другар на Българската православна черква. Споменът за него ще пребъде във времето! Неговата благост, мъдрост, примирение, диалогичност и нравствен опит бяха качества, които оставят дълбока следа за светлата му персона.

Отправяме откровени молебствия към Началника на живота и възкресението Господ Иисус Христос да всели душата на новопреставилия се архиепископ Хризостом в страната на живите, в небесното царство, в сладостния парадайс, който той жадуваше от цялото си сърце и душа.

Скърбим дружно с Вас, клира и благочестивото осъществяване на светата Кипърска Църква! Бог да го елементарни и упокои душата на своя правилен раб и наш безценен другар Блаженейшия кипърски архиепископ Хризостом! Вечна и блажена да пребъде неговата памет! ", споделя в съболезнователния си адрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР