Доскорошният министър на културата Велислав Минеков отново ще работи в

...
Доскорошният министър на културата Велислав Минеков отново ще работи в
Коментари Харесай

Велислав Минеков се върна в служебния кабинет, но като съветник

Доскорошният министър на културата Велислав Минеков още веднъж ще работи в служебния кабинет, само че като консултант.

Скулпторът, който беше единственият заменен министър от Румен Радев във второто държавно управление на Гълъб Донев, е назначен за консултант по просвета на вицепремиера Лазар Лазаров.

Лазаров е и министър на труда и обществената политика в двата следващи служебни кабинета от 2022 и 2023. Формално, като вицепремиер той координира работата на министрите на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта и на опазването на здравето.

Новината беше обявена от " 24 часа ", които са получил удостоверение от Министерски съвет.

Велислав Минеков беше сменен като министър на културата от диригента от Софийската филхармония Найден Тодоров в разгара на един от най-големите вътрешни кавги в Народния спектакъл " Иван Вазов ".

Официални претекстове за разбъркването не бяха обявени от президента Румен Радев - не е ясно и за какво Минеков въпреки всичко е непокътнат на по-ниска позиция в политически кабинет, само че не в този на новия културен министър.

" За страдание тук министърът постоянно е бил подлаган на изнудване, което аз не съм допускал. Вярвам, че Найден Тодоров също няма да го допусне. Тук бяха спрени корупционерите, които преди години работеха добре в Министерството, тук бяха спрени и паразити, привикнали да живеят на гърба на Министерството, и всевъзможни изнудвачи. Това няма да се случи и при ръководството на нашия нов министър ", беше коментарът на Минеков при предаването на властта при започване на февруари.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР