Досега място на събитието бе Княжеската градина, която в момента

...
Досега място на събитието бе Княжеската градина, която в момента
Коментари Харесай

Фолкаджийки пеят под прозорците на Радев и Главчев на прайда

Досега място на събитието бе Княжеската градина, която сега е заградена с огради поради демонтирания монумент на Съветската войска, напомня Hotnews.bg. Новата локация ще бъде хазаин на концерта, който предхожда протестното шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България. София Прайд още веднъж ще даде опция на млади актьори да се изявят и да пеят пред хиляди.

„ За 17-та поредна година София ще бъде хазаин на единствения Прайд в страната и за първи път ще имаме опцията знаковият площад Батенберг да бъде мястото на събиране и концерта. Надяваме се, че разположението на новата локация, в “триъгълника на властта ”, ще накара властимащите да чуят по-ясно настояванията на Прайд, главно за правното контролиране на хилядите еднополови фамилии у нас. В момента сме в развой на набиране на доброволци за събитието, тъй че всеки искащ може да се включи като попълни формуляра за София Прайд “, показа Симеон Василев от организационния комитет на София Прайд.
Реклама

Организаторите не споделят кои звезди ще вземат участие в концерта, който по традиция се организира преди шествието. На сцената на Прайда към този момент са се изявявали ДесиСлава и Галена. Галена бе звезда на събитието през 2019 година. По време на прайда фолк звездата се срещна и с победителката от " Евровизия 2018 " Нета Барзилай, която също беше измежду специфичните посетители на шествието. В диалога сред двете, колоритната дебеланка не пропусна да направи комплимент за облеклото на българката. В знак на признателност, изпълнителката на " Дай ми обич " направи благ жест към гостенката, като й подари дизайнерското яке на Beyond.
Реклама
В звук с мотото на събитието " Не давай власт на омразата! ", Галена насочи крилата фраза: " Лесно е да мразиш, мъчно е да мислиш. Внимавай кого мразиш, тъй като може да се окаже твой обичан човек. Затова бъдете цветни, обичайте се и не давайте власт на омразата! "

През 2023 година София Прайд събра хиляди българи на спокойно шествие в центъра на София. В центъра на събитието бяха 11 български фамилии, които застанаха с имената, лицата и историите си зад идеите и задачите на София Прайд. В продължение на няколко месеца акцията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023 ” насочи вниманието към потребността от поддръжка в фамилната среда, която е извънредно значима за ЛГБТИ+ българите. Кампанията получи бронзово отличие в категория “Комуникации в обществения бранш ” на премиите BAPRA Bright Awards 2024. Фокусът на София Прайд 2024 ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развиването на българското общество. Кампанията тази година ще покаже полезностите и хората, които ни обединят, а не разделят.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР