Досега Иран седеше в сянка и действаха чрез своите проксита

...
Досега Иран седеше в сянка и действаха чрез своите проксита
Коментари Харесай

Бивш взводен командир: Иран направи грешка с атаката срещу Израел

„ Досега Иран седеше в сянка и действаха посредством своите проксита „ Хизбула “, „ Хамас “ и хутите от Йемен. Те обаче направиха неточност с тази офанзива ". Това сподели в ефира на bTV Николай Гълъбов, някогашен взводен пълководец от армията на Израел и ръководител на Федерацията на ционистите в България.

" Трябва да се означи, че това е най-голямата офанзива в света с толкоз доста дронове и балистични ракети, изстреляни за едни път към една страна “, разясни той.

" Иран легитимира себе си като един генератор на протичащото се в Близкия изток ", сподели Гълъбов.

Николай Гълъбов акцентира също по този начин, че Израел доста добре съумя да отбие тази офанзива благодарение на така наречен необятна коалиция – Съединени американски щати, Англия, Йордания и Франция. Това съгласно него е посочило на Иран, че има надалеч по-сериозен противник против себе си, който „ няма да разреши да търси доминация, радикализация и ескалация на напрежението в региона “.

„ Това, което направи Израел, е да покаже, че може да се отбрани благодарение на високите технологии. Виждаме, че на други места със същите тези дронове се реализират огромни опустошения, само че това не се случи в Израел “, сподели още Николай Гълъбов.

Отговорът на Израел ще бъде съгласуван с мнението на сътрудниците им в тази необятна коалиция, счита още той. А офанзивата с дронове против иранския град Исфахан съгласно него не могат да бъдат преписани на Израел, тъй като те са изхвърчали от територията на Иран.

„ С тези дронове се появи, че се знае къде са нуклеарните мощности на Иран и къде са техните високи технологии. Показва се също по този начин на Иран, че е ясно от кое място потеглят техните офанзива и къде са съсредоточени военните сили. Всичко се знае за Иран и нещата няма да им се случат по този начин елементарно, както те желаят “, разяснява още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР