Дори и вече изстинала, тортията от тиквичка и лук с

...
Дори и вече изстинала, тортията от тиквичка и лук с
Коментари Харесай

Тортия от тиквичка и лук с крема сирене

Дори и към този момент изстинала, тортията от тиквичка и лук с крема сирене и необикновено вкусна - за всеки мотив, даже за празненство, нарязана на дребни късчета

Необходими Продукти

● тиквичка - 350 г
● лук - 200 г
● чесън - 1 скилидка
● крема сирене - 40 г
● яйца - 3 бр.
● сол - на усет
● олио - за пърженето

Начин на подготвяне

Нарежете лука на тънки полумесеци, а чесъна - на филийки. Сложете ги да се пържат с олио на сдържан огън, до момента в който хубаво омекнат и стартират да се карамелизират леко.

През това време си измийте тиквичката и без да белите, я нарежете на тънки късчета. Сложете я при лука с щипка сол и гответе до момента в който и тя омекне хубаво. Не се тормозете, в случай че тук-там се разкашка малко, това не пречи.

Готовите зеленчуци отцедете от отделените течности и лой и оставете няколко минути в гевгира, с цел да не са прекомерно горещи.

Разбийте яйцата с крема сиренето, сложете при тях отцедените зеленчуци и разбъркайте.

Загрейте дребен или междинен тиган с незалепващо дъно на сдържан огън. Сипете малко олио едвам намазните дъното. Прехвърлете сместа за тортията от купата в тигана и заравнете. Гответе до златист тен от едната страна и благодарение на паница или плосък похлупак обърнете тортията, с цел да се сготви и от другата страна.

При тортията с тиквички обръщането е малко по-трудно, в сравнение с при класическата картофена тортия. Това се дължи на обстоятелството, че самата тиквичка е по-мека и сместа нене толкоз компактна, надлежно може да се раздра елементарно. Аз съумях да се оправя от първия път, тъй че не е нещо кой знае какъв брой комплицирано, просто действайте бързо, и даже и да се нагъне, при плъзгането назад в тигана, тортията ще си заеме идеална форма.

За изпичането също наблюдавайте и регулирайте огъня. Ако виждате, че изпод загаря, а е доста течна от горната страна, тогава незабавно намалете на минимална степен за известно време, до момента в който яйцата от горната страна стартират да стягат.

Препоръчително е да поднесете тортията топла, само че може да се употребява и към този момент изстинала тортия от тиквичка и лук с крема сирене.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР