Дори да видим спад на цените на недвижимите имоти в

...
Дори да видим спад на цените на недвижимите имоти в
Коментари Харесай

Инвестиционен консултант: Наемите ще продължават да се покачват

Дори да забележим спад на цените на недвижимите парцели в идващите една-две години, най-вероятно наемите ще не престават да се повишават. Причината е, че доходността от наеми, даже за страни като Германия и Съединени американски щати, към момента е ниска. Много по-изгодно сега е да се влага в държавни облигации, в сравнение с в жилища. Това сподели основният капиталов съветник на " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Инфлацията при горивата върви стремглаво надолу, при услугите също се вижда закъснение, само че при разноските за жилище в Съединени американски щати не се следи рухване, уточни той. " Проблемът с жилищата е проблем, който най-вероятно ще се резервира още дълго време, тъй като спадът на цените, който се вижда в Съединени американски щати във връзка с новите продажби на парцели, не се трансферира върху понижение на наемите. За тази наклонност се приказва в международен мащаб и си остава проблем и в България “, разясни Цветослав Цачев.

Покачването на доходността на държавните облигации на Съединени американски щати, което се следи в последните няколко седмици, не способства за прекъсване на растежа на акциите, означи капиталовият съветник. В момента показател S&P 500 е на равнище 5000 пункта. " Да, липсва му оня мощен подтик за повишаване, който се следи при пробив на такива значими нива, само че пък следва да забележим тази седмица доклада на може би най-значимата компания на " Уолстрийт “ – производителя на чипове NVIDIA. Акциите й се качиха доста мощно от началото на годината. Ключовото за пазарите е, че когато тя върви нагоре, след нея се включват и огромните софтуерни компании, а те са в основата на възхода на пазара. През последните седмици виждаме по какъв начин и останалите по-малки компании от всевъзможни браншове следват точно тази наклонност “, уточни Цветозар Цачев.

Много компании вървят нагоре, покрай безспорните си върхове. " Тази положителна наклонност, изключително при по-малките компании, които са наранени от обстоятелството, че при висока инфлация Федералният запас няма да смъква лихвите, в този момент съумяват да се задържат относително добре във връзка с тяхното показване. По тази причина виждаме върховете на " Уолстрийт “ да са с много необятна база “, разясни специалистът.

Той разяснява отражението на идните президентски избори в Съединени американски щати върху финансовия пазар. " То е обвързвано с парите, които страната харчи в изборните години, защото ръководещата партия доста добре осъзнава, че в случай че стопанската система е добре, има късмет да завоюва изборите още веднъж. Но през последните години има извънредно мощен конфронтация сред двете партии в Съединени американски щати, което води до блокиране на значими решения точно през призмата на тази връзка с предизборната акция. Възможно е това да бъде фактор в отрицателна посока “, разяснява Цветослав Цачев.

" Доналд Тръмп не е индивидът, който ще затегне държавните разходи, само че от ден на ден и повече хора от Републиканската партия осъзнават, че тази траектория на придвижване на държавния дълг съставлява най-големият проблем за страната, доста по-голям, в сравнение с е въпросът с Китай да вземем за пример. Ако продължава този напредък на държавния дълг, през 2050 година Съединени американски щати просто няма да могат да си заплащат лихвите, да не приказваме за останалите разноски “, добави специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР