Доналд Тръмп печели подкрепата на републиканците и в щата Аляска

...
Доналд Тръмп печели подкрепата на републиканците и в щата Аляска
Коментари Харесай

Тръмп печели вота в Аляска, води убедително в Юта

Доналд Тръмп печели поддръжката на републиканците и в щата Аляска и води в щата Юта за президентската номинация на Републиканската партия за изборите в Съединени американски щати през ноември тази година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

При обработени над 42 % от бюлетините на партийната конференция на Републиканската партия в Аляска Тръмп събира 87,6 % от гласовете, а единственият му останал партиен конкурент - някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли, е с 12 %. Телевизия Ен Би Си дефинира този резултат като гаранция за успеха на някогашния президент на Съединени американски щати в Аляска.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп води в конкуренцията и на събранията на Републиканската партия в щата Юта.

При обработени над 65 % от бюлетините Тръмп получава поддръжката на 58,2 % от републиканците в щата, а единственият му останал конкурент в партията - някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли - е с 40,7 %.

Според Асошиейтед прес и Ройтерс краткотрайните резултати са гаранции за успеха му, като Хейли няма късмет да навакса изоставането. В Супервторника се състояха първоначални избори и партийни събрания на републиканците и на демократите на сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън в петнадесет щата и в една американска територия.

Според локалния в. " Солт Лейк трибюн " забавянето на резултатите в щата Юта се е дължало на механически проблеми, зародили по време на събранията. На места е спирал интернетът, което е забавило процедурите по вота. Юта беше последният щат, от който се чакаха резултатите от Супервторника.

През миналата нощ на по този начин наречения супервторник се създадоха първоначални избори и партийни събрания за президентските номинации на Републиканската партия на Тръмп и Демократическата партия на огромния му съперник, сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън, в петнадесет щата и една американска територия (Американска Самоа).

Тръмп и Хейли се бориха за гласовете на 865 от общо 2429 делегати, които ще дадат своя избор и на националното номинационно заседание на Републиканската партия сред 15 и 18 юли тази година в град Милуоки, щата Уисконсин.

Към момента Тръмп губи от Хейли само в щата Върмонт, като печели в Алабама, Арканзас, Вирджиния, Калифорния, Колорадо, Масачузетс, Минесота, Мейн, Оклахома, Северна Каролина, Тенеси и Тексас. На този стадий няма данни за резултатите в щата Юта.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР